BibTex RIS Kaynak Göster

Malolactic Fermentation in Wines (in Turkish)

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 3, - , 01.06.1986

Öz

Şıradan şarap oluşurken, mayalar tarafından yapılan etilalkol fermentasyonundan başka, daha çok fermantasyonun büyük ölçüde sona ermesinden sonra, ya da daha sonraları bir fermantasyon olur ki, bu da Malolaktik Fermantasyondur. Bu fermantasyonda malik asit, bazı bakterilerin etkisi altında laktik aside dönüşür. Bilindiği gibi üzüm şırasındaki başlıca asitler tartarik asitle malik asit olup, ayrıca çok az miktarlarda sitrik asitle oksalik asit de bulunursa da bunların önemi çok azdır. Tartarik asit şıra ve şarapta serbest ve aynı zamanda bu asidin ekşi bir tuzu olan, yani yapısında bir karboksil grubu serbest bulunan potasyum bitartarat (şarap taşı) halinde bulunduğu halde, malik asit daha çok serbest durumdadır.   

Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 3, - , 01.06.1986

Öz

Şıradan şarap oluşurken, mayalar tarafından yapılan etilalkol fermentasyonundan başka, daha çok fermantasyonun büyük ölçüde sona ermesinden sonra, ya da daha sonraları bir fermantasyon olur ki, bu da Malolaktik Fermantasyondur. Bu fermantasyonda malik asit, bazı bakterilerin etkisi altında laktik aside dönüşür. Bilindiği gibi üzüm şırasındaki başlıca asitler tartarik asitle malik asit olup, ayrıca çok az miktarlarda sitrik asitle oksalik asit de bulunursa da bunların önemi çok azdır. Tartarik asit şıra ve şarapta serbest ve aynı zamanda bu asidin ekşi bir tuzu olan, yani yapısında bir karboksil grubu serbest bulunan potasyum bitartarat (şarap taşı) halinde bulunduğu halde, malik asit daha çok serbest durumdadır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Arif Akman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 11 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Akman, A. . (1986). Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon. Gıda, 11(3).
AMA Akman A. Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon. GIDA. Haziran 1986;11(3).
Chicago Akman, Arif. “Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon”. Gıda 11, sy. 3 (Haziran 1986).
EndNote Akman A (01 Haziran 1986) Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon. Gıda 11 3
IEEE A. . Akman, “Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon”, GIDA, c. 11, sy. 3, 1986.
ISNAD Akman, Arif. “Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon”. Gıda 11/3 (Haziran 1986).
JAMA Akman A. Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon. GIDA. 1986;11.
MLA Akman, Arif. “Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon”. Gıda, c. 11, sy. 3, 1986.
Vancouver Akman A. Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon. GIDA. 1986;11(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/