BibTex RIS Kaynak Göster

Nutritional Value of Wheat, Flour and Bread and Enrichment of Bread (in Turkish)

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 3, - , 01.06.1986

Öz

Hububat ve özellikle de buğday, eskiden beri en önemli insan gıdası olmuştur. Günümüzde hububat ürünleri kalori, protein ve bazı vitaminler bakımından ucuz bir kaynak olarak kabul edilmekle birlikte, bunlar, bazı amino asitleri, mineralleri ve bazı vitaminleri yetersiz oranda ihtiva etmektedirler. Bu nedenle özellikle, ekmeğin esas besin maddesi olduğu toplumlarda ekmeğe vitamin, amino asit ve mineral madde katılması diyetteki besleme yeterliliğinin sağlanmasında yararlı olmaktadır. Bugün birçok ülke, buğdayın yetersiz olan veya işleme sonucu azalan besin öğelerini sonradan ekmeğe ilave ederek ekmeğin besleme değerini arttırmaktadır.

Buğday, Un ve Ekmeğin Besin Değeri ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 3, - , 01.06.1986

Öz

Hububat ve özellikle de buğday, eskiden beri en önemli insan gıdası olmuştur. Günümüzde hububat ürünleri kalori, protein ve bazı vitaminler bakımından ucuz bir kaynak olarak kabul edilmekle birlikte, bunlar, bazı amino asitleri, mineralleri ve bazı vitaminleri yetersiz oranda ihtiva etmektedirler. Bu nedenle özellikle, ekmeğin esas besin maddesi olduğu toplumlarda ekmeğe vitamin, amino asit ve mineral madde katılması diyetteki besleme yeterliliğinin sağlanmasında yararlı olmaktadır. Bugün birçok ülke, buğdayın yetersiz olan veya işleme sonucu azalan besin öğelerini sonradan ekmeğe ilave ederek ekmeğin besleme değerini arttırmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hazım Özkaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 11 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Özkaya, H. . (1986). Buğday, Un ve Ekmeğin Besin Değeri ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi. Gıda, 11(3).
AMA Özkaya H. Buğday, Un ve Ekmeğin Besin Değeri ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi. GIDA. Haziran 1986;11(3).
Chicago Özkaya, Hazım. “Buğday, Un Ve Ekmeğin Besin Değeri Ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi”. Gıda 11, sy. 3 (Haziran 1986).
EndNote Özkaya H (01 Haziran 1986) Buğday, Un ve Ekmeğin Besin Değeri ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi. Gıda 11 3
IEEE H. . Özkaya, “Buğday, Un ve Ekmeğin Besin Değeri ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi”, GIDA, c. 11, sy. 3, 1986.
ISNAD Özkaya, Hazım. “Buğday, Un Ve Ekmeğin Besin Değeri Ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi”. Gıda 11/3 (Haziran 1986).
JAMA Özkaya H. Buğday, Un ve Ekmeğin Besin Değeri ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi. GIDA. 1986;11.
MLA Özkaya, Hazım. “Buğday, Un Ve Ekmeğin Besin Değeri Ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi”. Gıda, c. 11, sy. 3, 1986.
Vancouver Özkaya H. Buğday, Un ve Ekmeğin Besin Değeri ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi. GIDA. 1986;11(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/