BibTex RIS Kaynak Göster

Critical Control Points and Hazard Analysis for Hazel Nut Processing (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 3, - , 01.06.1996

Öz

Microorganisms play an important role in the transformation of food into health hazardous products. One of the methods developed to prevent microorganisms and their toxins in our health and causing economical losses is “Hazard Analysis Critical Control Point”. The HACCP system, developed to solve continuous microbial problems in food, will be applied to Aspergillus flavus growth and aflatoxin production in hazel nut which has an important part in our economy. A flowchart has been drawn of mould and production of aflatoxin. Critical Control Points and control criteria have been determined. 

Fındık İşlenmesinde Kritik Kontrol Noktaları ve Tehlike Analizleri

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 3, - , 01.06.1996

Öz

Gıda maddelerinin sağlığa zararlı bir hale dönüşmesinde mikroorganizmalar önemli rol oynamaktadır. Mikroorganizmalar ve toksinlerin sağlık ve ekonomik açıdan neden oldukları zararların önlenmesi amacıyla geliştirilen sistemlerden birisi “Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizleri”dir. Gıda maddelerinde süreklilik gösteren mikrobiyel problemlerin çözüm ve önlenmesi amacıyla geliştirilen HACCP, ülkemiz ekonomisinde önemli yer tutan fındık ürününde uygulanarak, Aspergillus flavus gelişmesi ve aflatoksin oluşumunun önlenmesine katkı amaçlanmıştır. Çalışmamızda fındıkta hammaddeden son ürüne kadar olan akım şeması çıkartılarak küf gelişmesi ve aflatoksin oluşumunu etkileyen faktörler ile Kritik Kontrol Noktaları ve kontrol kriterleri belirlenmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Dilek Heperkan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Heperkan, D. . (1996). Fındık İşlenmesinde Kritik Kontrol Noktaları ve Tehlike Analizleri. Gıda, 21(3).
AMA Heperkan D. Fındık İşlenmesinde Kritik Kontrol Noktaları ve Tehlike Analizleri. GIDA. Haziran 1996;21(3).
Chicago Heperkan, Dilek. “Fındık İşlenmesinde Kritik Kontrol Noktaları Ve Tehlike Analizleri”. Gıda 21, sy. 3 (Haziran 1996).
EndNote Heperkan D (01 Haziran 1996) Fındık İşlenmesinde Kritik Kontrol Noktaları ve Tehlike Analizleri. Gıda 21 3
IEEE D. . Heperkan, “Fındık İşlenmesinde Kritik Kontrol Noktaları ve Tehlike Analizleri”, GIDA, c. 21, sy. 3, 1996.
ISNAD Heperkan, Dilek. “Fındık İşlenmesinde Kritik Kontrol Noktaları Ve Tehlike Analizleri”. Gıda 21/3 (Haziran 1996).
JAMA Heperkan D. Fındık İşlenmesinde Kritik Kontrol Noktaları ve Tehlike Analizleri. GIDA. 1996;21.
MLA Heperkan, Dilek. “Fındık İşlenmesinde Kritik Kontrol Noktaları Ve Tehlike Analizleri”. Gıda, c. 21, sy. 3, 1996.
Vancouver Heperkan D. Fındık İşlenmesinde Kritik Kontrol Noktaları ve Tehlike Analizleri. GIDA. 1996;21(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/