BibTex RIS Kaynak Göster

Addition of Dietary Fiber to Yoghurt (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 3, - , 01.06.1996

Öz

In this study, sugar beer fiber was added to yoghurt at various ratios and some technological properties and organoleptic properties of all samples were examined. For the trials, sugar beet pulp (SBP) which was obtained from sugar industry was used. Dietary fiber from SBP was prepared by a proper technique and then added to yoghurt. By this way, it was aimed to make yoghurt more functional for health. Yoghurt were prepared at two types: Plane and flavored type, and at the first stage, the ranges of dietary fiber addition were determined. When all the trials were examined, it was observed that %0.5-%2 (w/w) dietary fiber addition to yoghurt improved the consistency and also had a tolerable flavor.  

Yoğurda Besinsel Lif Katımı

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 3, - , 01.06.1996

Öz

Bu çalışmada yoğurda çeşitli oranlarda şeker pancarı lifi katılmış ve örneklerin bazı teknolojik nitelikleri belirlenerek, duyusal analizleri yapılarak sonuca gidilmiştir. Denemelerde besinsel lif olarak şeker endüstrisinden elde edilen ve zengin bir lif kaynağı olan şeker pancarı posası kullanılmıştır. Şeker pancarı posasından uygun bir teknikle hazırlanan lif yoğurda değişik oranlarda katılarak Tür toplumu için vazgeçilmez bir gıda olan yoğurdun sağlık açısından çok daha işlevli bir hale getirilmesi amaçlanmıştır. Yoğurtlar sade ve aromalı olarak hazırlanmış ve öncelikle besinsel lif katım oranları belirlenmiştir. Tüm deneme sonuçları değerlendirildiğinde yoğurda %0.5-%2 oranları arasında katılan besinsel lif miktarının tolere edilebilir düzeyde olduğu, ayrıca kıvama olumlu etkide bulunduğu saptanmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İlbilge Saldamlı Bu kişi benim

Sibel Babacan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Saldamlı, İ. ., & Babacan, S. . (1996). Yoğurda Besinsel Lif Katımı. Gıda, 21(3).
AMA Saldamlı İ, Babacan S. Yoğurda Besinsel Lif Katımı. GIDA. Haziran 1996;21(3).
Chicago Saldamlı, İlbilge, ve Sibel Babacan. “Yoğurda Besinsel Lif Katımı”. Gıda 21, sy. 3 (Haziran 1996).
EndNote Saldamlı İ, Babacan S (01 Haziran 1996) Yoğurda Besinsel Lif Katımı. Gıda 21 3
IEEE İ. . Saldamlı ve S. . Babacan, “Yoğurda Besinsel Lif Katımı”, GIDA, c. 21, sy. 3, 1996.
ISNAD Saldamlı, İlbilge - Babacan, Sibel. “Yoğurda Besinsel Lif Katımı”. Gıda 21/3 (Haziran 1996).
JAMA Saldamlı İ, Babacan S. Yoğurda Besinsel Lif Katımı. GIDA. 1996;21.
MLA Saldamlı, İlbilge ve Sibel Babacan. “Yoğurda Besinsel Lif Katımı”. Gıda, c. 21, sy. 3, 1996.
Vancouver Saldamlı İ, Babacan S. Yoğurda Besinsel Lif Katımı. GIDA. 1996;21(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/