BibTex RIS Kaynak Göster

Storage of Fruit Pulps and Juices in Storage Tanks Through Aseptic Filling (in Turkish)

Yıl 1977, Cilt: 2 Sayı: 2, - , 01.04.1977

Öz

Tank sterilizasyonunda ilk iş tankın yıkanıp temizlenmesidir. Daha sonra buharla sterilize edilir. İçinden pulp boşaltılmış bir tank, derhal temizlenmelidir. Aksi halde, bir taraftan bulaşıklar kurur ve temizlenmesi zorlaşırken, diğer taraftan sayısız mikroorganizma üreyerek tankın mikroorganizmalardan arınması yani temizliği ve sterilizasyonu zorlaşır. Tankın Temizlenmesi: Aşağıdaki işlemler yapılır. - Tank üzerindeki bütün vanalar açılır. - Tank içerisine hortumla su püskürtülerek iyice yıkanır. Bu gaye ile basınçlı su püskürten cihazlar kullanılır. - Tank içerisinde lastik çizme ile giren işçi tarafından, plastik fırça ile ve %1-2’lik 50 oC’deki kalevi çözeltisi kullanılarak tank iyice temizlenir, fırçalanır. Kalevi çözeltisi, bir plastik kova ile tanka alınabilir. - Bütün vanalar sökülüp, kalevi çözeltisiyle ve bir sünger yardımıyla iyice temizlenir. - Daha sonra, tanka hortumla (veya özel cihazlarla) su püskürtülerek durulanır. - Bütün vanalar durulanıp, yerlerine takılır. - Tank tekrar gözden geçirilip, tam temiz olup olmadığı saptanır, icabında yeniden temizlenir. - Son olarak, özellikle tank içindeki birleşme yerleri, armatür bağlantıları gözleme penceresi ve elektrotlar temizlik yönünden kontrol edilir. - Dolum seviye elektrodunun gerçek seviyede bulunup bulunmadığı ve görev yapıp yapmadığı mutlaka kontrol edilir.  

Meyve Pulpları ve Sularının Tanklarda Aseptik Doldurma ile Depolanmaları

Yıl 1977, Cilt: 2 Sayı: 2, - , 01.04.1977

Öz

Tank sterilizasyonunda ilk iş tankın yıkanıp temizlenmesidir. Daha sonra buharla sterilize edilir. İçinden pulp boşaltılmış bir tank, derhal temizlenmelidir. Aksi halde, bir taraftan bulaşıklar kurur ve temizlenmesi zorlaşırken, diğer taraftan sayısız mikroorganizma üreyerek tankın mikroorganizmalardan arınması yani temizliği ve sterilizasyonu zorlaşır. Tankın Temizlenmesi: Aşağıdaki işlemler yapılır. - Tank üzerindeki bütün vanalar açılır. - Tank içerisine hortumla su püskürtülerek iyice yıkanır. Bu gaye ile basınçlı su püskürten cihazlar kullanılır. - Tank içerisinde lastik çizme ile giren işçi tarafından, plastik fırça ile ve %1-2’lik 50 oC’deki kalevi çözeltisi kullanılarak tank iyice temizlenir, fırçalanır. Kalevi çözeltisi, bir plastik kova ile tanka alınabilir. - Bütün vanalar sökülüp, kalevi çözeltisiyle ve bir sünger yardımıyla iyice temizlenir. - Daha sonra, tanka hortumla (veya özel cihazlarla) su püskürtülerek durulanır. - Bütün vanalar durulanıp, yerlerine takılır. - Tank tekrar gözden geçirilip, tam temiz olup olmadığı saptanır, icabında yeniden temizlenir. - Son olarak, özellikle tank içindeki birleşme yerleri, armatür bağlantıları gözleme penceresi ve elektrotlar temizlik yönünden kontrol edilir. - Dolum seviye elektrodunun gerçek seviyede bulunup bulunmadığı ve görev yapıp yapmadığı mutlaka kontrol edilir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Bekir Cemeroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1977
Yayımlandığı Sayı Yıl 1977 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Cemeroğlu, B. . (1977). Meyve Pulpları ve Sularının Tanklarda Aseptik Doldurma ile Depolanmaları. Gıda, 2(2).
AMA Cemeroğlu B. Meyve Pulpları ve Sularının Tanklarda Aseptik Doldurma ile Depolanmaları. GIDA. Nisan 1977;2(2).
Chicago Cemeroğlu, Bekir. “Meyve Pulpları Ve Sularının Tanklarda Aseptik Doldurma Ile Depolanmaları”. Gıda 2, sy. 2 (Nisan 1977).
EndNote Cemeroğlu B (01 Nisan 1977) Meyve Pulpları ve Sularının Tanklarda Aseptik Doldurma ile Depolanmaları. Gıda 2 2
IEEE B. . Cemeroğlu, “Meyve Pulpları ve Sularının Tanklarda Aseptik Doldurma ile Depolanmaları”, GIDA, c. 2, sy. 2, 1977.
ISNAD Cemeroğlu, Bekir. “Meyve Pulpları Ve Sularının Tanklarda Aseptik Doldurma Ile Depolanmaları”. Gıda 2/2 (Nisan 1977).
JAMA Cemeroğlu B. Meyve Pulpları ve Sularının Tanklarda Aseptik Doldurma ile Depolanmaları. GIDA. 1977;2.
MLA Cemeroğlu, Bekir. “Meyve Pulpları Ve Sularının Tanklarda Aseptik Doldurma Ile Depolanmaları”. Gıda, c. 2, sy. 2, 1977.
Vancouver Cemeroğlu B. Meyve Pulpları ve Sularının Tanklarda Aseptik Doldurma ile Depolanmaları. GIDA. 1977;2(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/