Günlük yediğimiz et ve et ürünleri, diğer bütün gıda maddeleri gibi, mikroorganizmaların üremeleri için çok uygun birer besi yeri durumundadırlar. Kesim’den başlayarak, ette, ısı düşmesi, su kaybı ve pH değişmeleri başlarken, aynı zamanda mikroorganizmalarda, gerek dışardan gelerek, gerek içerde bulunanlarla beraber daha kolay üremeye başlarlar.
Günlük yediğimiz et ve et ürünleri, diğer bütün gıda maddeleri gibi, mikroorganizmaların üremeleri için çok uygun birer besi yeri durumundadırlar. Kesim’den başlayarak, ette, ısı düşmesi, su kaybı ve pH değişmeleri başlarken, aynı zamanda mikroorganizmalarda, gerek dışardan gelerek, gerek içerde bulunanlarla beraber daha kolay üremeye başlarlar.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 1977 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1977 Cilt: 2 Sayı: 2 |