BibTex RIS Kaynak Göster

Composition of the Main Hazelnut Varieties Cultivated in Turkey (Turkish with English Abstract)

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 4, - , 01.08.1986

Öz

This work was undertaken in order to assess the composition and characteristics of the main Turkish hazelnut varieties (hybrids of Corylus avellana L. and Corylus maxima Mill. Tombul, Yomra, Mincane, Kalınkara, Foşa, Çakıldak, Palaz, Uzunmusa, Cavcava and Sivri). The samples were harvested in 1983 and 1984 from major hazelnuts growing areas of Turkey.In this study, analyses were carried out on different hazelnut varieties to determine the main compositions; water, ash, fat, protein and carbohydrate contents, mineral matter (phosphorus, calcium, magnesium, manganese, potassium, zinc, iron and sodium); vitamin contents (B1, B2 and E); fatty acid compositions and amino acid values.The results obtained from these experiments on the different varieties of hazelnuts are compared and discussed.

Önemli Türk Fındık Çeşitlerinin Bileşim Özelliklerinin Saptanması

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 4, - , 01.08.1986

Öz

Bu çalışma, önemli Türk fındık çeşitlerinin (Corylus avellana L. ile Corylus maxima Mill.’ in hibritleri olan Tombul, Yomra, Mincane, Kalınkara, Foşa Çakıldak, Palaz, Uzunmusa, Cavcava ve Sivri) bileşim ve çeşit özelliklerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Deneme örnekleri 1983/84 hasat yılında, bütün üretim yapılan bölgeler taranarak toplanmıştır. Araştırmada, fındık çeşitlerinin özelliklerini saptamak amacıyla önemli bileşenleri (su, kül, yağ, protein, karbonhidrat) mineral maddeleri (fosfor, kalsiyum, magnezyum, mangan, potasyum, çinko, demir, sodyum) vitaminleri (B1, B2, E), yağ asitleri bileşimleri ve amino asit içeriklerinin analizi yapılarak sonuçlar çizelgeler halinde verilmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fehmi Baş Bu kişi benim

Sinan Ömeroğlu Bu kişi benim

Selçuk Türdü Bu kişi benim

Sema Aktaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 11 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Baş, F. ., Ömeroğlu, S. ., Türdü, S. ., Aktaş, S. . (1986). Önemli Türk Fındık Çeşitlerinin Bileşim Özelliklerinin Saptanması. Gıda, 11(4).
AMA Baş F, Ömeroğlu S, Türdü S, Aktaş S. Önemli Türk Fındık Çeşitlerinin Bileşim Özelliklerinin Saptanması. GIDA. Ağustos 1986;11(4).
Chicago Baş, Fehmi, Sinan Ömeroğlu, Selçuk Türdü, ve Sema Aktaş. “Önemli Türk Fındık Çeşitlerinin Bileşim Özelliklerinin Saptanması”. Gıda 11, sy. 4 (Ağustos 1986).
EndNote Baş F, Ömeroğlu S, Türdü S, Aktaş S (01 Ağustos 1986) Önemli Türk Fındık Çeşitlerinin Bileşim Özelliklerinin Saptanması. Gıda 11 4
IEEE F. . Baş, S. . Ömeroğlu, S. . Türdü, ve S. . Aktaş, “Önemli Türk Fındık Çeşitlerinin Bileşim Özelliklerinin Saptanması”, GIDA, c. 11, sy. 4, 1986.
ISNAD Baş, Fehmi vd. “Önemli Türk Fındık Çeşitlerinin Bileşim Özelliklerinin Saptanması”. Gıda 11/4 (Ağustos 1986).
JAMA Baş F, Ömeroğlu S, Türdü S, Aktaş S. Önemli Türk Fındık Çeşitlerinin Bileşim Özelliklerinin Saptanması. GIDA. 1986;11.
MLA Baş, Fehmi vd. “Önemli Türk Fındık Çeşitlerinin Bileşim Özelliklerinin Saptanması”. Gıda, c. 11, sy. 4, 1986.
Vancouver Baş F, Ömeroğlu S, Türdü S, Aktaş S. Önemli Türk Fındık Çeşitlerinin Bileşim Özelliklerinin Saptanması. GIDA. 1986;11(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/