BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on the Mineral Contents of Some Wheats and their Flours and Brans (Turkish with English Abstract)

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 4, - , 01.08.1986

Öz

In this research wheat their flours and brans samples were analyzed for moisture, protein, ash and seven minerals (Fe, Cu, Zn, Na, K, Ca and P) contents.All of these minerals decreased when wheats milled to flour. Amounts of these minerals distributed to the flours were very low. Mill feeds contained higher levels of minerals except flour milled from the various wheat used.Amounts of the elements appears to be related to total ash and soil.

Bazı Ekmeklik Buğdaylar ile Un ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 4, - , 01.08.1986

Öz

Bu çalışmada bazı ekmeklik buğdayların ve bunların laboratuvar değirmeninde öğütülmesiyle elde edilen unlar ile kepeklerinin mineral madde miktarları tesbit edilmiştir. Buğdayların öğütülmesi ile una geçen mineral madde miktarları azalmıştır. Bu mineral maddelerin una geçme oranı çok düşük oranlarda olmuştur. Genellikle değirmen ürünleri undan daha fazla mineral madde içermektedirler. Mineral madde miktarlarının toplam kül ve toprak ile ilişkide olduğu görülmüştür.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Recai Ercan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 11 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Ercan, R. . (1986). Bazı Ekmeklik Buğdaylar ile Un ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma. Gıda, 11(4).
AMA Ercan R. Bazı Ekmeklik Buğdaylar ile Un ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma. GIDA. Ağustos 1986;11(4).
Chicago Ercan, Recai. “Bazı Ekmeklik Buğdaylar Ile Un Ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma”. Gıda 11, sy. 4 (Ağustos 1986).
EndNote Ercan R (01 Ağustos 1986) Bazı Ekmeklik Buğdaylar ile Un ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma. Gıda 11 4
IEEE R. . Ercan, “Bazı Ekmeklik Buğdaylar ile Un ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma”, GIDA, c. 11, sy. 4, 1986.
ISNAD Ercan, Recai. “Bazı Ekmeklik Buğdaylar Ile Un Ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma”. Gıda 11/4 (Ağustos 1986).
JAMA Ercan R. Bazı Ekmeklik Buğdaylar ile Un ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma. GIDA. 1986;11.
MLA Ercan, Recai. “Bazı Ekmeklik Buğdaylar Ile Un Ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma”. Gıda, c. 11, sy. 4, 1986.
Vancouver Ercan R. Bazı Ekmeklik Buğdaylar ile Un ve Kepeklerinin Mineral Elementleri Üzerinde Araştırma. GIDA. 1986;11(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/