BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on Frozen Storage of Gilthead Seabream (Sparus aurata L., 758) Catched From Natural Sea Waters and Growth in Net Cages (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 4, - , 01.08.1996

Öz

Wild and Reared Gilthead Bream (Sparus aurata L., 1758) as experimented fish were used to determine the textural deterioration, related with Physical and Chemical parameters, during storage at –24 oC for 9 months. Thiobarbituric value (TBA), mg malonaldehyde/kg sample and Total Volatile Nitrogen (TVB-N) and Trimethylamine oxide (TMAO-N) content, mg N/100 g sample were measured. The frozen fish were also evaluated for sensory attributes (appearance, odor, texture, flavor and overall acceptability). It has been determined that began to lose good quality properties then the periods of 9 months storage of the fish samples. On the other band, this paper showed that TBA contents combined with sensory attributes scores is a good indicator for grading the quality of frozen fish. 

Doğadan Avlanan ve Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Çipura Sparus aurata., 758) Balıklarının Dondurularak Muhafazası Üzerine bir Araştırma

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 4, - , 01.08.1996

Öz

Doğadan avlanan ve ağ kafeslerde yetiştirilen çipura (Sparus aurata L., 1758) balıkları –24 oC de 9 ay süreyle muhafaza edilerek, fiziksel, kimyasal ve duyusal kalite kriterleri incelenmiştir. Çalışmada, tiyobarbitürik asit değeri (TBA), mg malonaldehit/kg örnek, Toplam Uçucu Baz-Nitrojen (TVB-N) ve Trimetilamin oksit içeriği (TMAO-N), mg N/100 g örnek olarak ölçülmüşlerdir. Dondurulmuş balıklar aynı zamanda duyusal özellikler (lezzet, doku, iç ve dış görünüş ve renk) bakımından da değerlendirilmişlerdir. Balık örneklerinin 9 aylık depolama periyodundan sonra iyi kalite özelliklerini yitirmeye başladıkları saptanmıştır. Diğer yandan bu bildiri, duyusal özellik puanları ile birleşmiş olarak TBA içeriklerinin dondurulmuş balığın kalitesini sınıflandırma için iyi bir gösterge olduğunu göstermiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şükran Çaklı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Çaklı, Ş. . (1996). Doğadan Avlanan ve Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Çipura Sparus aurata., 758) Balıklarının Dondurularak Muhafazası Üzerine bir Araştırma. Gıda, 21(4).
AMA Çaklı Ş. Doğadan Avlanan ve Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Çipura Sparus aurata., 758) Balıklarının Dondurularak Muhafazası Üzerine bir Araştırma. GIDA. Ağustos 1996;21(4).
Chicago Çaklı, Şükran. “Doğadan Avlanan Ve Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Çipura Sparus aurata., 758) Balıklarının Dondurularak Muhafazası Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 21, sy. 4 (Ağustos 1996).
EndNote Çaklı Ş (01 Ağustos 1996) Doğadan Avlanan ve Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Çipura Sparus aurata., 758) Balıklarının Dondurularak Muhafazası Üzerine bir Araştırma. Gıda 21 4
IEEE Ş. . Çaklı, “Doğadan Avlanan ve Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Çipura Sparus aurata., 758) Balıklarının Dondurularak Muhafazası Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 21, sy. 4, 1996.
ISNAD Çaklı, Şükran. “Doğadan Avlanan Ve Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Çipura Sparus aurata., 758) Balıklarının Dondurularak Muhafazası Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 21/4 (Ağustos 1996).
JAMA Çaklı Ş. Doğadan Avlanan ve Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Çipura Sparus aurata., 758) Balıklarının Dondurularak Muhafazası Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1996;21.
MLA Çaklı, Şükran. “Doğadan Avlanan Ve Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Çipura Sparus aurata., 758) Balıklarının Dondurularak Muhafazası Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 21, sy. 4, 1996.
Vancouver Çaklı Ş. Doğadan Avlanan ve Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Çipura Sparus aurata., 758) Balıklarının Dondurularak Muhafazası Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1996;21(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/