BibTex RIS Kaynak Göster

The Amount of L(+) and D(-) Lactic Acid in Fermented Dairy Products Produced From Cow, Ewe and Goat Milk by Using Different Starter Cultures (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 4, - , 01.08.1996

Öz

Acidophilus milk and yoghurt were prepared from cow; ewe and goat’s milk by using L. acidophilus and yoghurt starter culture (coded CH-1). Concentrated acidophilus milk and yoghurt was then obtained by using ultrafiltration (UF) and by traditional methods. L(+) lactic acid was predominantly produced during the fermentation of all type of milk accompanied by substantial quantities of D(-) lactic acid. The amount of L(+) and D(-) lactic acid was slightly different in concentrated fermented dairy products produced by using UF and traditional technique from cow, ewe and goat’s milk.

Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 4, - , 01.08.1996

Öz

İnek, koyun, keçi sütlerinin kullanılması ile hazırlanan asidofiluslu fermente süt ve yoğurt örneklerinden UF tekniği ve geleneksel yöntem kullanılarak konsantre asidofiluslu fermente süt ve konsantre yoğurt örnekleri hazırlanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, fermente süt örneklerinin tamamında L(+) laktik asidin toplam laktik asit içindeki oranı %70-90 aralığında gözlenirken D(-) laktik asidin oranı %0.05-22 aralığında bulunmuştur. Örneklerin farkı konsantrasyon yöntemleri kullanılarak koyulaştırılması ve farklı sütler kullanılarak üretilmesi ürünlerin L(+) ve D(-) laktik asit miktarında çok az bir değişiklik yaratmıştır. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nihat Akın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Akın, N. . (1996). Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları. Gıda, 21(4).
AMA Akın N. Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları. GIDA. Ağustos 1996;21(4).
Chicago Akın, Nihat. “Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) Ve D(-) Laktik Asit Miktarları”. Gıda 21, sy. 4 (Ağustos 1996).
EndNote Akın N (01 Ağustos 1996) Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları. Gıda 21 4
IEEE N. . Akın, “Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları”, GIDA, c. 21, sy. 4, 1996.
ISNAD Akın, Nihat. “Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) Ve D(-) Laktik Asit Miktarları”. Gıda 21/4 (Ağustos 1996).
JAMA Akın N. Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları. GIDA. 1996;21.
MLA Akın, Nihat. “Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) Ve D(-) Laktik Asit Miktarları”. Gıda, c. 21, sy. 4, 1996.
Vancouver Akın N. Değişik Tür Sütlerden Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinde L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları. GIDA. 1996;21(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/