BibTex RIS Kaynak Göster

A Brief Overview of Modern Wine Technology (in Turkish)

Yıl 1977, Cilt: 2 Sayı: 3, - , 01.06.1977

Öz

Şarap, bütün çağlar boyunca en kibar, en çok içilen ve değer gören alkollü içiki olup, bu gün de aynı durumunu korumaktadır. Her ne kadar son zamanlarda Anglosaksonların kokteyl içkilerine ve viskiye itibar bir hayli artmış ise de, yine şarap batı dünyasında en çok itibar gören bir içkidir. Ziyaret ve törenlerde, kutlama ve yemeklerde eskiden olduğu gibi bu gün de en çok içilen içki yine de şaraptır. Şarap yalnız bir içki olarak değil, fakat aynı zamanda üzüm değerlendirmesinde en büyük önem taşır. Zira büyük bağcı memleketlerin bizden başka hemen hepsinde bağ ekonomisinin temeli şaraba dayanır. Bugün Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz vb. büyük bağcı memleketlerde şarapsız bir bağ ekonomisi düşünülemez. Bu memleketlerden başka Macaristan, Avusturya, Almanya ile Balkan memleketlerinin hepsinde; ayrıca Cezayir, Tunus ve Fas’ta ve yine son zamanlarda bağ alanı bakımından büyük bir gelişme gösteren Rusya ile Güney Amerika’da Şili ve Arjantin gibi memleketlerle ve Güney Afrika’nın bağ ekonomisinde şarap önemli bir yer alır. Ancak memleketimizde üzüm değerlendirmesi bakımından şarap henüz çok önemsiz bir rol oynamaktadır  

Modern Şarap Teknolojisine Kısa bir Bakış

Yıl 1977, Cilt: 2 Sayı: 3, - , 01.06.1977

Öz

Şarap, bütün çağlar boyunca en kibar, en çok içilen ve değer gören alkollü içiki olup, bu gün de aynı durumunu korumaktadır. Her ne kadar son zamanlarda Anglosaksonların kokteyl içkilerine ve viskiye itibar bir hayli artmış ise de, yine şarap batı dünyasında en çok itibar gören bir içkidir. Ziyaret ve törenlerde, kutlama ve yemeklerde eskiden olduğu gibi bu gün de en çok içilen içki yine de şaraptır. Şarap yalnız bir içki olarak değil, fakat aynı zamanda üzüm değerlendirmesinde en büyük önem taşır. Zira büyük bağcı memleketlerin bizden başka hemen hepsinde bağ ekonomisinin temeli şaraba dayanır. Bugün Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz vb. büyük bağcı memleketlerde şarapsız bir bağ ekonomisi düşünülemez. Bu memleketlerden başka Macaristan, Avusturya, Almanya ile Balkan memleketlerinin hepsinde; ayrıca Cezayir, Tunus ve Fas’ta ve yine son zamanlarda bağ alanı bakımından büyük bir gelişme gösteren Rusya ile Güney Amerika’da Şili ve Arjantin gibi memleketlerle ve Güney Afrika’nın bağ ekonomisinde şarap önemli bir yer alır. Ancak memleketimizde üzüm değerlendirmesi bakımından şarap henüz çok önemsiz bir rol oynamaktadır  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Arif Akman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1977
Yayımlandığı Sayı Yıl 1977 Cilt: 2 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Akman, A. . (1977). Modern Şarap Teknolojisine Kısa bir Bakış. Gıda, 2(3).
AMA Akman A. Modern Şarap Teknolojisine Kısa bir Bakış. GIDA. Haziran 1977;2(3).
Chicago Akman, Arif. “Modern Şarap Teknolojisine Kısa Bir Bakış”. Gıda 2, sy. 3 (Haziran 1977).
EndNote Akman A (01 Haziran 1977) Modern Şarap Teknolojisine Kısa bir Bakış. Gıda 2 3
IEEE A. . Akman, “Modern Şarap Teknolojisine Kısa bir Bakış”, GIDA, c. 2, sy. 3, 1977.
ISNAD Akman, Arif. “Modern Şarap Teknolojisine Kısa Bir Bakış”. Gıda 2/3 (Haziran 1977).
JAMA Akman A. Modern Şarap Teknolojisine Kısa bir Bakış. GIDA. 1977;2.
MLA Akman, Arif. “Modern Şarap Teknolojisine Kısa Bir Bakış”. Gıda, c. 2, sy. 3, 1977.
Vancouver Akman A. Modern Şarap Teknolojisine Kısa bir Bakış. GIDA. 1977;2(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/