BibTex RIS Kaynak Göster

Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 5, - , 01.10.1986

Öz

Mantıksal ve fiziksel açıdan, elektromanyetik spektrumun enerji kaynağı olarak sınıflandırılması bilim adamlarına olayın anlaşılması bakımından önemli ip uçları vermektedir. Böylece farklı frekansların, değişik özellik ve uygulamalar için kullanılmasında seçim şansı elde edilebilir. İnsanların en çok yararlandığı görünebilir ışık spektrumu; doğru akım yani sıfırdan başlayarak, kozmik ışınlara yani sonsuz frekansa kadar uzayan yelpazenin sadece bir dilimidir. Orta dalgaların içerdiği, güç akımı, telefon, radyo, haberleşme antları, mikro dalgalar, kızılötesi, görünür, ultraviyole, X-ışınları, gama ışınları, katot ve kozmik ışınlar spektrumları değişen frekansların sonucudur. Her frekansın özel karakteristiğinden değişik amaçlar için yararlanılır. Örneğin; ses dalgaları ve düşük frekanslardan haberleşme, mikro ve kızıl ötesi dalgalı ısıtmada, görünebilir ışıktan fotosentez olayında, X-ışınlarından iç yapıların gözlenmesinde, Laser’den helografide, Ultraviyole’den bazı pro-vitaminlerin etkin hale getirilmesinde ve mikroorganizmaların sterilize edilmesi işlerinde yararlanılmaktadır.   

Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 5, - , 01.10.1986

Öz

Mantıksal ve fiziksel açıdan, elektromanyetik spektrumun enerji kaynağı olarak sınıflandırılması bilim adamlarına olayın anlaşılması bakımından önemli ip uçları vermektedir. Böylece farklı frekansların, değişik özellik ve uygulamalar için kullanılmasında seçim şansı elde edilebilir. İnsanların en çok yararlandığı görünebilir ışık spektrumu; doğru akım yani sıfırdan başlayarak, kozmik ışınlara yani sonsuz frekansa kadar uzayan yelpazenin sadece bir dilimidir. Orta dalgaların içerdiği, güç akımı, telefon, radyo, haberleşme antları, mikro dalgalar, kızılötesi, görünür, ultraviyole, X-ışınları, gama ışınları, katot ve kozmik ışınlar spektrumları değişen frekansların sonucudur. Her frekansın özel karakteristiğinden değişik amaçlar için yararlanılır. Örneğin; ses dalgaları ve düşük frekanslardan haberleşme, mikro ve kızıl ötesi dalgalı ısıtmada, görünebilir ışıktan fotosentez olayında, X-ışınlarından iç yapıların gözlenmesinde, Laser’den helografide, Ultraviyole’den bazı pro-vitaminlerin etkin hale getirilmesinde ve mikroorganizmaların sterilize edilmesi işlerinde yararlanılmaktadır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Vural Yiğit Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 11 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Yiğit, V. . (1986). Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması. Gıda, 11(5).
AMA Yiğit V. Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması. GIDA. Ekim 1986;11(5).
Chicago Yiğit, Vural. “Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması”. Gıda 11, sy. 5 (Ekim 1986).
EndNote Yiğit V (01 Ekim 1986) Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması. Gıda 11 5
IEEE V. . Yiğit, “Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması”, GIDA, c. 11, sy. 5, 1986.
ISNAD Yiğit, Vural. “Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması”. Gıda 11/5 (Ekim 1986).
JAMA Yiğit V. Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması. GIDA. 1986;11.
MLA Yiğit, Vural. “Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması”. Gıda, c. 11, sy. 5, 1986.
Vancouver Yiğit V. Gıdaların Mikrodalgalarla Isıtılması. GIDA. 1986;11(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/