BibTex RIS Kaynak Göster

Nutritional Value of Sterilized Milk Processed using UHT Method (in Turkish)

Yıl 1977, Cilt: 2 Sayı: 4, - , 01.08.1977

Öz

Sütün bir gıda olarak değeri günümüzde artık çok iyi bilinmektedir. Özellikle ülkemiz gibi hayvansal proteinin az tüketildiği yerlerde, içinde ihtiyacımız olan besin elementlerinin hemen hemen hepsini yeterli ve dengeli bir şekilde bulunduran sütün önemi daha da artmaktadır. Bilindiği gibi sütün besin değeri tamamen sütün bileşimiyle ilgili bulunmakta ve bu da hayvanın, türü, ırkı, yem, laktasyon mevsim ve benzeri faktörlerle geniş ölçüde değişmektedir. Süt esas olarak protein, kalsiyum ve bazı suda eriyen vitaminler yönünden önem taşımaktadır. Örneğin, 0.5 L süt 5 yaşındaki bir çocuğun protein ihtiyacının %40’ını kalsiyum ve riboflavin ihtiyacının %70’ni, tiamin, folik asit, A vitamini ihtiyacının 1/3’ni, B12 vitamini ihtiyacının ise tamamını karşılayabilmektedir.  

UHT Yöntemiyle İşlenmiş Sterilize Sütün Besin Değeri

Yıl 1977, Cilt: 2 Sayı: 4, - , 01.08.1977

Öz

Sütün bir gıda olarak değeri günümüzde artık çok iyi bilinmektedir. Özellikle ülkemiz gibi hayvansal proteinin az tüketildiği yerlerde, içinde ihtiyacımız olan besin elementlerinin hemen hemen hepsini yeterli ve dengeli bir şekilde bulunduran sütün önemi daha da artmaktadır. Bilindiği gibi sütün besin değeri tamamen sütün bileşimiyle ilgili bulunmakta ve bu da hayvanın, türü, ırkı, yem, laktasyon mevsim ve benzeri faktörlerle geniş ölçüde değişmektedir. Süt esas olarak protein, kalsiyum ve bazı suda eriyen vitaminler yönünden önem taşımaktadır. Örneğin, 0.5 L süt 5 yaşındaki bir çocuğun protein ihtiyacının %40’ını kalsiyum ve riboflavin ihtiyacının %70’ni, tiamin, folik asit, A vitamini ihtiyacının 1/3’ni, B12 vitamini ihtiyacının ise tamamını karşılayabilmektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Emel Sezgin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1977
Yayımlandığı Sayı Yıl 1977 Cilt: 2 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Sezgin, E. . (1977). UHT Yöntemiyle İşlenmiş Sterilize Sütün Besin Değeri. Gıda, 2(4).
AMA Sezgin E. UHT Yöntemiyle İşlenmiş Sterilize Sütün Besin Değeri. GIDA. Ağustos 1977;2(4).
Chicago Sezgin, Emel. “UHT Yöntemiyle İşlenmiş Sterilize Sütün Besin Değeri”. Gıda 2, sy. 4 (Ağustos 1977).
EndNote Sezgin E (01 Ağustos 1977) UHT Yöntemiyle İşlenmiş Sterilize Sütün Besin Değeri. Gıda 2 4
IEEE E. . Sezgin, “UHT Yöntemiyle İşlenmiş Sterilize Sütün Besin Değeri”, GIDA, c. 2, sy. 4, 1977.
ISNAD Sezgin, Emel. “UHT Yöntemiyle İşlenmiş Sterilize Sütün Besin Değeri”. Gıda 2/4 (Ağustos 1977).
JAMA Sezgin E. UHT Yöntemiyle İşlenmiş Sterilize Sütün Besin Değeri. GIDA. 1977;2.
MLA Sezgin, Emel. “UHT Yöntemiyle İşlenmiş Sterilize Sütün Besin Değeri”. Gıda, c. 2, sy. 4, 1977.
Vancouver Sezgin E. UHT Yöntemiyle İşlenmiş Sterilize Sütün Besin Değeri. GIDA. 1977;2(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/