BibTex RIS Kaynak Göster

Use of Microbial Protein as Animal Feedingstuff (in Turkish)

Yıl 1977, Cilt: 2 Sayı: 4, - , 01.08.1977

Öz

Bugün, yeni gıda ve protein kaynaklarının araştırılmasında çeşitli yöntemlerin denendiği ve bu çalışmaların giderek önem kazandığı görülmektedir. Artan Dünya nüfusu ile birlikte ortaya çıkan gıda ve protein sorunu karşısında, bu alanda gittikçe yoğunlaşan çalışmalara konu olan kaynak, “mikrobiyal protein” veya başka bir deyimle “tek hücre proteini”dir. Genellikle zirai ve endüstriyel kaynaklı artık maddelerden, endüstriyel mikroorganizmaların fermentasyonu neticesi gerçekleştirilen bu ürün, gelecek için bir ümit ışığı olarak görünmektedir. Ancak, her yeni gıda maddesinde olduğu gibi mikrobiyal kaynaklı bu ürünün de, sağlık yönünden güvenilir ve emniyetle yenebilecek karakterde olduğunun saptanması gerekir. Bu nedenle, bu tip çalışmalarda birinci safha olan üretim durumunun araştırılmasından sonra, tatbikata geçebilmek için gerekli olan hayvan testleri oldukça önem taşır. Günümüzde bir taraftan konuyla ilgili tartışmalar sürerken, diğer taraftan şimdilik hayvan yemi olarak düşünülen bu yeni ürünün, bazı kuruluşlarca pazarlanmasına başlandığını görüyoruz. İşte bu nedenle, bizim araştırma kurumlarımızda da mikrobiyal protein çalışmalarının önem kazanmaya başladığını görerek, bu sahada yapılagelen hayvan testleri hakkında bir literatür araştırması ile konu aydınlatılmaya çalışılacaktır.

Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması

Yıl 1977, Cilt: 2 Sayı: 4, - , 01.08.1977

Öz

Bugün, yeni gıda ve protein kaynaklarının araştırılmasında çeşitli yöntemlerin denendiği ve bu çalışmaların giderek önem kazandığı görülmektedir. Artan Dünya nüfusu ile birlikte ortaya çıkan gıda ve protein sorunu karşısında, bu alanda gittikçe yoğunlaşan çalışmalara konu olan kaynak, “mikrobiyal protein” veya başka bir deyimle “tek hücre proteini”dir. Genellikle zirai ve endüstriyel kaynaklı artık maddelerden, endüstriyel mikroorganizmaların fermentasyonu neticesi gerçekleştirilen bu ürün, gelecek için bir ümit ışığı olarak görünmektedir. Ancak, her yeni gıda maddesinde olduğu gibi mikrobiyal kaynaklı bu ürünün de, sağlık yönünden güvenilir ve emniyetle yenebilecek karakterde olduğunun saptanması gerekir. Bu nedenle, bu tip çalışmalarda birinci safha olan üretim durumunun araştırılmasından sonra, tatbikata geçebilmek için gerekli olan hayvan testleri oldukça önem taşır. Günümüzde bir taraftan konuyla ilgili tartışmalar sürerken, diğer taraftan şimdilik hayvan yemi olarak düşünülen bu yeni ürünün, bazı kuruluşlarca pazarlanmasına başlandığını görüyoruz. İşte bu nedenle, bizim araştırma kurumlarımızda da mikrobiyal protein çalışmalarının önem kazanmaya başladığını görerek, bu sahada yapılagelen hayvan testleri hakkında bir literatür araştırması ile konu aydınlatılmaya çalışılacaktır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Özyurt Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1977
Yayımlandığı Sayı Yıl 1977 Cilt: 2 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Özyurt, M. . (1977). Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması. Gıda, 2(4).
AMA Özyurt M. Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması. GIDA. Ağustos 1977;2(4).
Chicago Özyurt, Mustafa. “Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması”. Gıda 2, sy. 4 (Ağustos 1977).
EndNote Özyurt M (01 Ağustos 1977) Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması. Gıda 2 4
IEEE M. . Özyurt, “Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması”, GIDA, c. 2, sy. 4, 1977.
ISNAD Özyurt, Mustafa. “Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması”. Gıda 2/4 (Ağustos 1977).
JAMA Özyurt M. Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması. GIDA. 1977;2.
MLA Özyurt, Mustafa. “Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması”. Gıda, c. 2, sy. 4, 1977.
Vancouver Özyurt M. Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması. GIDA. 1977;2(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/