Loading [a11y]/accessibility-menu.js
BibTex RIS Kaynak Göster

Importance of Tea in Turkish Economy (in Turkish)

Yıl 1977, Cilt: 2 Sayı: 4, - , 01.08.1977

Öz

Çay theaceae familyasının Camellia cinsine mensup yüksekliği 2 m kadar olan bodur çalı şeklinde, dallanma kabiliyeti yüksek, her zaman yeşil kalan bir bitkidir. Ekonomik bakımdan değer taşıyan da bitkinin yapraklarıdır. 70-100 yaşına kadar yaşar, 4 yaşından itibaren bitki vermeye başlar, 8 yaşında normal ürün çağına girer ve 4-8 yılda bir budama suretiyle 70 yaşına kadar devamlı ürün verir. Çay bitkisi kireçsiz, bol asitli (4.5-8 ph), taban suyu seviyesi derin, besin maddeleri bakımından zengin ve su tutabilen toprakları tercih eder. Sıcak ve nemli iklimleri sever. Denizden yüksek yerlerde daha iyi sonuçlar alınır. Yağışların yıl içerisinde, bitkinin vegetasyon devresinde yumuşak ve devamlı düşmesi lazımdır. –6 ve +40 oC’ler dışı bitki için zararlı olmaktadır. Optimal yıllık yağış 1600-3000 milimetredir.  

Türkiye Ekonomisinde Çay

Yıl 1977, Cilt: 2 Sayı: 4, - , 01.08.1977

Öz

Çay theaceae familyasının Camellia cinsine mensup yüksekliği 2 m kadar olan bodur çalı şeklinde, dallanma kabiliyeti yüksek, her zaman yeşil kalan bir bitkidir. Ekonomik bakımdan değer taşıyan da bitkinin yapraklarıdır. 70-100 yaşına kadar yaşar, 4 yaşından itibaren bitki vermeye başlar, 8 yaşında normal ürün çağına girer ve 4-8 yılda bir budama suretiyle 70 yaşına kadar devamlı ürün verir. Çay bitkisi kireçsiz, bol asitli (4.5-8 ph), taban suyu seviyesi derin, besin maddeleri bakımından zengin ve su tutabilen toprakları tercih eder. Sıcak ve nemli iklimleri sever. Denizden yüksek yerlerde daha iyi sonuçlar alınır. Yağışların yıl içerisinde, bitkinin vegetasyon devresinde yumuşak ve devamlı düşmesi lazımdır. –6 ve +40 oC’ler dışı bitki için zararlı olmaktadır. Optimal yıllık yağış 1600-3000 milimetredir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Koray Başol Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1977
Yayımlandığı Sayı Yıl 1977 Cilt: 2 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Başol, K. . (1977). Türkiye Ekonomisinde Çay. Gıda, 2(4).
AMA Başol K. Türkiye Ekonomisinde Çay. GIDA. Ağustos 1977;2(4).
Chicago Başol, Koray. “Türkiye Ekonomisinde Çay”. Gıda 2, sy. 4 (Ağustos 1977).
EndNote Başol K (01 Ağustos 1977) Türkiye Ekonomisinde Çay. Gıda 2 4
IEEE K. . Başol, “Türkiye Ekonomisinde Çay”, GIDA, c. 2, sy. 4, 1977.
ISNAD Başol, Koray. “Türkiye Ekonomisinde Çay”. Gıda 2/4 (Ağustos 1977).
JAMA Başol K. Türkiye Ekonomisinde Çay. GIDA. 1977;2.
MLA Başol, Koray. “Türkiye Ekonomisinde Çay”. Gıda, c. 2, sy. 4, 1977.
Vancouver Başol K. Türkiye Ekonomisinde Çay. GIDA. 1977;2(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/