BibTex RIS Kaynak Göster

Laktokok Fajları ve Süt Endüstrisindeki Önemi

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 5, - , 01.10.1996

Öz

Laktokok suşları, tereyağı, ekşi krema, yağlı süt ve değişik peynirlerin üretiminde kullanılmaktadır. Bakteriyofaj etkisi ile starter kültürlerin zarar görmesi halen süt endüstrisinin başlıca sorunudur. Büyük ekonomik önlemlerinden dolayı laktokok fajları üzerinde yoğun çalışmalar yapılmıştır. Bu derlemede, laktokok fajlarının bugünkü taksonomik durumu ve patojen-konakçı ilişkileri özetlenmiştir. 

Lactococcal Phages and Their Importance in Dairy Industry (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 5, - , 01.10.1996

Öz

Lactococcal strains are used to manufacture butter, sour cream, buttermilk and various cheeses. Starter culture failures due to bacteriophage attacks is still the main problem in dairy industry. Because of their considerable economic importance, extensive studies have been carried out on phages of lactococci. In this revise, pathogen-host interactions and the present state of lactococcal phage taxonomy were summarized.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Akçelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Akçelik, M. . (1996). Laktokok Fajları ve Süt Endüstrisindeki Önemi. Gıda, 21(5).
AMA Akçelik M. Laktokok Fajları ve Süt Endüstrisindeki Önemi. GIDA. Ekim 1996;21(5).
Chicago Akçelik, Mustafa. “Laktokok Fajları Ve Süt Endüstrisindeki Önemi”. Gıda 21, sy. 5 (Ekim 1996).
EndNote Akçelik M (01 Ekim 1996) Laktokok Fajları ve Süt Endüstrisindeki Önemi. Gıda 21 5
IEEE M. . Akçelik, “Laktokok Fajları ve Süt Endüstrisindeki Önemi”, GIDA, c. 21, sy. 5, 1996.
ISNAD Akçelik, Mustafa. “Laktokok Fajları Ve Süt Endüstrisindeki Önemi”. Gıda 21/5 (Ekim 1996).
JAMA Akçelik M. Laktokok Fajları ve Süt Endüstrisindeki Önemi. GIDA. 1996;21.
MLA Akçelik, Mustafa. “Laktokok Fajları Ve Süt Endüstrisindeki Önemi”. Gıda, c. 21, sy. 5, 1996.
Vancouver Akçelik M. Laktokok Fajları ve Süt Endüstrisindeki Önemi. GIDA. 1996;21(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/