BibTex RIS Kaynak Göster

ATP Bioluminescence Method and Applications in Food Microbiology (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 5, - , 01.10.1996

Öz

Bioluminescent measurement of microbial ATP using the firefly luciferin-luciferase system is a rapid and sensitive technique for the estimation of microbial populations which may be completed within 1 hr. This represents considerable time-savings in comparison to conventional microbial enumeration techniques requiring 2-3 days for completion. It is reported that there are some difficulties in applying microbial ATP measurements to foods including interference from ATP of nonmicrobial origin. Various developments are necessary to increase the acceptance of the method, in particular automation and the provision of more detailed information such as analysing of some pathogenic and specific microorganisms.

ATP Biyolüminesans Yöntemi ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 5, - , 01.10.1996

Öz

Biyolüminesans yöntemi ile herhangi bir örnekteki mikroorganizma sayısının tahminlenmesi ateş böceklerinde görülen lusiferin-lusiferaz reaksiyonuna bağlı hızlı ve duyarlı bir tekniktir. ATP biyolüminesans yönteminde en fazla 1 saat içinde sonuç alınabilmektedir. Ancak bu yöntemde bazen gıda orijinli somatik ATP, mikrobiyal ATP’nin saptanmasında bazı interferanslara neden olmakta ve sağlıklı sonuçlar elde edilememektedir. Bu yöntemle spesifik bir takım mikroorganizmaların ve patojenlerin analizinin de yapılabilmesi için şu anda mevcut çalışmaların dışında değişik çalışmalar yapılmalıdır. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fulya Turantaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Turantaş, F. . (1996). ATP Biyolüminesans Yöntemi ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları. Gıda, 21(5).
AMA Turantaş F. ATP Biyolüminesans Yöntemi ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları. GIDA. Ekim 1996;21(5).
Chicago Turantaş, Fulya. “ATP Biyolüminesans Yöntemi Ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları”. Gıda 21, sy. 5 (Ekim 1996).
EndNote Turantaş F (01 Ekim 1996) ATP Biyolüminesans Yöntemi ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları. Gıda 21 5
IEEE F. . Turantaş, “ATP Biyolüminesans Yöntemi ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları”, GIDA, c. 21, sy. 5, 1996.
ISNAD Turantaş, Fulya. “ATP Biyolüminesans Yöntemi Ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları”. Gıda 21/5 (Ekim 1996).
JAMA Turantaş F. ATP Biyolüminesans Yöntemi ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları. GIDA. 1996;21.
MLA Turantaş, Fulya. “ATP Biyolüminesans Yöntemi Ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları”. Gıda, c. 21, sy. 5, 1996.
Vancouver Turantaş F. ATP Biyolüminesans Yöntemi ve Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları. GIDA. 1996;21(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/