BibTex RIS Kaynak Göster

The Measures to be Taken In Dairy Establishment to Avoid Environmental Pollution (in Turkish)

Yıl 1977, Cilt: 2 Sayı: 6, - , 01.12.1977

Öz

Artan nüfusumuzla beraber ortaya çıkan iş gücü fazlalığına iş imkanları sağlamak, gelişen teknolojinin gereksinimlerini karşılamak amacıyla her gün yeni fabrikalar açılmaktadır ve gereklidir de. Ancak yeni tesislerin açılmasıyla birlikte çok büyük bir sorun da ortaya çıkmaktadır. “Çevre kirlenmesi”. Bu sorun maalesef şimdiye kadar dikkate alınmamıştır. Fakat son boyutlarına varan hava kirliliği, yaşamı tehdit eden dere, nehir, göl ve deniz kirliliği konuya gereken önemi vermeyi gerektirmektedir. Zira çevre kirlenmesi doğal dengenin bozulmasına ve bunun toplum tarafından hissedilmesine yol açmıştır. Çevre kirliliğinin boyutlarının büyümesi ve önemli bir sorun olarak ortaya çıkışı bir yandan coğrafik ve iklimsel duruma, öte yandan da sanayileşmenin düzeyine, kentleşmeye ve nüfus yoğunluğuna bağlıdır. Bu soruna duyarlılık derecesi de gelişmişlik düzeyiyle orantılı olmaktadır.

Çevre Kirlenmesi Bakımından Süt İşletmelerinde Alınması Gereken Tedbirler

Yıl 1977, Cilt: 2 Sayı: 6, - , 01.12.1977

Öz

Artan nüfusumuzla beraber ortaya çıkan iş gücü fazlalığına iş imkanları sağlamak, gelişen teknolojinin gereksinimlerini karşılamak amacıyla her gün yeni fabrikalar açılmaktadır ve gereklidir de. Ancak yeni tesislerin açılmasıyla birlikte çok büyük bir sorun da ortaya çıkmaktadır. “Çevre kirlenmesi”. Bu sorun maalesef şimdiye kadar dikkate alınmamıştır. Fakat son boyutlarına varan hava kirliliği, yaşamı tehdit eden dere, nehir, göl ve deniz kirliliği konuya gereken önemi vermeyi gerektirmektedir. Zira çevre kirlenmesi doğal dengenin bozulmasına ve bunun toplum tarafından hissedilmesine yol açmıştır. Çevre kirliliğinin boyutlarının büyümesi ve önemli bir sorun olarak ortaya çıkışı bir yandan coğrafik ve iklimsel duruma, öte yandan da sanayileşmenin düzeyine, kentleşmeye ve nüfus yoğunluğuna bağlıdır. Bu soruna duyarlılık derecesi de gelişmişlik düzeyiyle orantılı olmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Erol Ergüllü Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1977
Yayımlandığı Sayı Yıl 1977 Cilt: 2 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Ergüllü, E. . (1977). Çevre Kirlenmesi Bakımından Süt İşletmelerinde Alınması Gereken Tedbirler. Gıda, 2(6).
AMA Ergüllü E. Çevre Kirlenmesi Bakımından Süt İşletmelerinde Alınması Gereken Tedbirler. GIDA. Aralık 1977;2(6).
Chicago Ergüllü, Erol. “Çevre Kirlenmesi Bakımından Süt İşletmelerinde Alınması Gereken Tedbirler”. Gıda 2, sy. 6 (Aralık 1977).
EndNote Ergüllü E (01 Aralık 1977) Çevre Kirlenmesi Bakımından Süt İşletmelerinde Alınması Gereken Tedbirler. Gıda 2 6
IEEE E. . Ergüllü, “Çevre Kirlenmesi Bakımından Süt İşletmelerinde Alınması Gereken Tedbirler”, GIDA, c. 2, sy. 6, 1977.
ISNAD Ergüllü, Erol. “Çevre Kirlenmesi Bakımından Süt İşletmelerinde Alınması Gereken Tedbirler”. Gıda 2/6 (Aralık 1977).
JAMA Ergüllü E. Çevre Kirlenmesi Bakımından Süt İşletmelerinde Alınması Gereken Tedbirler. GIDA. 1977;2.
MLA Ergüllü, Erol. “Çevre Kirlenmesi Bakımından Süt İşletmelerinde Alınması Gereken Tedbirler”. Gıda, c. 2, sy. 6, 1977.
Vancouver Ergüllü E. Çevre Kirlenmesi Bakımından Süt İşletmelerinde Alınması Gereken Tedbirler. GIDA. 1977;2(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/