The loss of some nutritive components in the beef ground meats, which were cooked with different cooking methods, were analyzed. The loss of weight was determinated as 43.04% for fried meat balls, 43.56% for boiled meat balls, 45.07% for roasted meat balls. According to the different cooking methods, the moisture, fat and total protein contents in cooked beef ground meats were respectively decreased between 36.29-51.56%, 58.40-71.90%, 9.52-18.27%.
Sığır hazır kıyma etlerin bileşimleri ve bu kıymaların haşlama, ızgara ve yağda kızartılmalarıyla, bazı besin öğelerinde meydana gelen kayıplar araştırılmıştır. Yağda kızartma ile %43.04, haşlama ile %43.56 ve ızgara yöntemiyle pişirmede ise %45.07 oranında ağırlık kaybı meydana gelmektedir. Sığır hazır kıyma etlerde, pişirme yöntemine bağlı olarak, su miktarı %36.29-51.56, yağ miktarı %9.52-18.27 oranında azalmaktadır.
Ertaş, A. H. ., & Kolsarıcı, N. . (1986). Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi. Gıda, 11(6).
AMA
Ertaş AH, Kolsarıcı N. Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi. GIDA. Aralık 1986;11(6).
Chicago
Ertaş, A. Hamdi, ve Nuray Kolsarıcı. “Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi”. Gıda 11, sy. 6 (Aralık 1986).
EndNote
Ertaş AH, Kolsarıcı N (01 Aralık 1986) Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi. Gıda 11 6
IEEE
A. H. . Ertaş ve N. . Kolsarıcı, “Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi”, GIDA, c. 11, sy. 6, 1986.
ISNAD
Ertaş, A. Hamdi - Kolsarıcı, Nuray. “Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi”. Gıda 11/6 (Aralık 1986).
JAMA
Ertaş AH, Kolsarıcı N. Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi. GIDA. 1986;11.
MLA
Ertaş, A. Hamdi ve Nuray Kolsarıcı. “Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi”. Gıda, c. 11, sy. 6, 1986.
Vancouver
Ertaş AH, Kolsarıcı N. Pişirme Yöntemlerinin Sığır Hazır Kıyma Etlerin Bazı Besin Ögeleri Üzerine Etkisi. GIDA. 1986;11(6).