BibTex RIS Kaynak Göster

Effect of Increasing the Level of Total Solids on Physical Properties of Yoghurt (Turkish with English Abstract)

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 6, - , 01.12.1986

Öz

In this study the relationship between total solids and consistency, viscosity, serum separation of yoghurts were determined statistically.            Consistency, viscosity and serum separation measurements were determined in yoghurt samples with total solids varying from 9.38% to 23.68%. Relationship between the properties was found important. Correlation coefficients between total solid and consistency, viscosity, serum separation were found –0.97; +0.98; -0.99 respectively. Regression coefficients were also found as –14.530; +206.504; -0.758 respectively.  

Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 6, - , 01.12.1986

Öz

Araştırmada yoğurtlarda toplam kurumadde ile konsistens, viskozite ve serum ayrılması arasındaki ilişkinin derecesi istatistiksel yöntemlerle saptanmaya çalışılmıştır. Kurumadde oranları %9.38 ile %23.68 arasında değişen yoğurtlarda, konsistens, viskozite ve serum ayrılması ölçümleri yapılmıştır. Anılan özellikler arasındaki ilişki önemli bulunup, sonuçlar aşağıdaki şekilde özetlenmiştir. - Kurumadde ile konsistens, viskozite ve serum ayrılması arasındaki korrelasyon katsayıları  sırasıyla,  -0.97; +0.96; -0.99 olarak, regresyon katsayıları ise –14.530; +206.504; -0.758 olarak belirlenmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Metin Atamer Bu kişi benim

Emel Sezgin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 11 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Atamer, M. ., & Sezgin, E. . (1986). Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi. Gıda, 11(6).
AMA Atamer M, Sezgin E. Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi. GIDA. Aralık 1986;11(6).
Chicago Atamer, Metin, ve Emel Sezgin. “Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi”. Gıda 11, sy. 6 (Aralık 1986).
EndNote Atamer M, Sezgin E (01 Aralık 1986) Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi. Gıda 11 6
IEEE M. . Atamer ve E. . Sezgin, “Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi”, GIDA, c. 11, sy. 6, 1986.
ISNAD Atamer, Metin - Sezgin, Emel. “Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi”. Gıda 11/6 (Aralık 1986).
JAMA Atamer M, Sezgin E. Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi. GIDA. 1986;11.
MLA Atamer, Metin ve Emel Sezgin. “Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi”. Gıda, c. 11, sy. 6, 1986.
Vancouver Atamer M, Sezgin E. Yoğurtlarda, Kurumadde Artırımının Pıhtının Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi. GIDA. 1986;11(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/