BibTex RIS Kaynak Göster

Sütün Kolesterin Miktarı

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 6, - , 01.12.1986

Öz

Süt yağında sterinlerin önemli bir kısmını kolesterin oluşturmaktadır. Gıdada yüksek kolesterin miktarının kan plazmasında kolesterin miktarını etkilediği ve kan damarlarının cidarlarında birikerek damar sertliği oluşumuna neden olduğu konusunda görüşler ileri sürülmektedir. Bu görüşe dayanılarak hayvansal yağların özellikle süt yağının tüketiminde farklı ölçülerde sınırlamalar önerilmiştir.   

Cholesterin Level of Milk (in Turkish)

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 6, - , 01.12.1986

Öz

Süt yağında sterinlerin önemli bir kısmını kolesterin oluşturmaktadır. Gıdada yüksek kolesterin miktarının kan plazmasında kolesterin miktarını etkilediği ve kan damarlarının cidarlarında birikerek damar sertliği oluşumuna neden olduğu konusunda görüşler ileri sürülmektedir. Bu görüşe dayanılarak hayvansal yağların özellikle süt yağının tüketiminde farklı ölçülerde sınırlamalar önerilmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülderen Oysun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 11 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Oysun, G. . (1986). Sütün Kolesterin Miktarı. Gıda, 11(6).
AMA Oysun G. Sütün Kolesterin Miktarı. GIDA. Aralık 1986;11(6).
Chicago Oysun, Gülderen. “Sütün Kolesterin Miktarı”. Gıda 11, sy. 6 (Aralık 1986).
EndNote Oysun G (01 Aralık 1986) Sütün Kolesterin Miktarı. Gıda 11 6
IEEE G. . Oysun, “Sütün Kolesterin Miktarı”, GIDA, c. 11, sy. 6, 1986.
ISNAD Oysun, Gülderen. “Sütün Kolesterin Miktarı”. Gıda 11/6 (Aralık 1986).
JAMA Oysun G. Sütün Kolesterin Miktarı. GIDA. 1986;11.
MLA Oysun, Gülderen. “Sütün Kolesterin Miktarı”. Gıda, c. 11, sy. 6, 1986.
Vancouver Oysun G. Sütün Kolesterin Miktarı. GIDA. 1986;11(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/