BibTex RIS Kaynak Göster

Surimi Technology (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 6, - , 01.12.1996

Öz

Surimi is, processed type of mechanically deboned fish meat and it has functional characteristics such as gel forming ability and water and fat binding ability. Surimi processing technology includes, washing process of minced fish for making pure and thickening the muscle proteins and then addition of cryoprotectans for freezing and storage. Surimi, kind of raw material, can be used for producing foods such as imitation shell sea foods, sausage, ham, meat balls and burgers.

Surimi Teknolojisi

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 6, - , 01.12.1996

Öz

Surimi mekanik olarak kemikleri ayrılmış balık etinin işlenmiş şekli olup, jel oluşturma yeteneği ile su ve yağı birleştirme özelliği gibi fonksiyonel karakteristiklere sahiptir. Surimi üretim teknolojisi kas proteinlerini saflaştırmak ve yoğunlaştırmak için kıyılmış balığın yıkama işlemini takiben ürünün stabilizasyonu için kroyoprotektanların ilavesini içerir. Böylece ürün dondurma ve depolamaya uygun hal alır. Bir tür hammadde olan surimiden daha sonra imitasyon kabuklu su ürünleri, sosis, jambon köfte ve burger gibi tüketime uygun gıdalar üretilir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nuray Kolsarıcı Bu kişi benim

Ümran Ensoy Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Kolsarıcı, N. ., & Ensoy, Ü. . (1996). Surimi Teknolojisi. Gıda, 21(6).
AMA Kolsarıcı N, Ensoy Ü. Surimi Teknolojisi. GIDA. Aralık 1996;21(6).
Chicago Kolsarıcı, Nuray, ve Ümran Ensoy. “Surimi Teknolojisi”. Gıda 21, sy. 6 (Aralık 1996).
EndNote Kolsarıcı N, Ensoy Ü (01 Aralık 1996) Surimi Teknolojisi. Gıda 21 6
IEEE N. . Kolsarıcı ve Ü. . Ensoy, “Surimi Teknolojisi”, GIDA, c. 21, sy. 6, 1996.
ISNAD Kolsarıcı, Nuray - Ensoy, Ümran. “Surimi Teknolojisi”. Gıda 21/6 (Aralık 1996).
JAMA Kolsarıcı N, Ensoy Ü. Surimi Teknolojisi. GIDA. 1996;21.
MLA Kolsarıcı, Nuray ve Ümran Ensoy. “Surimi Teknolojisi”. Gıda, c. 21, sy. 6, 1996.
Vancouver Kolsarıcı N, Ensoy Ü. Surimi Teknolojisi. GIDA. 1996;21(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/