BibTex RIS Kaynak Göster

Peynir Yapımında Kullanılan Süt Pıhtılaştırıcı Enzimler ve Bunların bazı Özellikleri

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 6, - , 01.12.1996

Öz

Peynir üretiminde büyük bir artışa karşın hayvansal kaynaklı peynir mayası üretiminde aynı miktarda bir artış sağlanamamıştır. Bu durum araştırmacıları mikrobiyal ve bitkisel kaynaklı peynir mayası geliştirme ve bunların kullanımı konusunda yoğun çalışmaya yöneltmiştir. Bu çalışmada farklı kaynaklardan üretilip kullanılan peynir mayalarına ait üretim metotları ve peynircilikte kullanımı ile ilgili karşılaştırmalı çalışmalar özetlenmiştir.  

Milk-Clotting Enzymes Used in Cheesemaking and Their Properties (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 6, - , 01.12.1996

Öz

Declining calf slaughter has resulted in a word-wide shortages of stomach as a raw material for rennet production. These factors contribute of the world-wide research for animal rennet substitutes of microbial or plant origin. In this study, some work of rennet from different origin have been reviewed the commercial importance, recent technical developments and future of the major coagulating enzymes in cheese making.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nihat Akın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Akın, N. . (1996). Peynir Yapımında Kullanılan Süt Pıhtılaştırıcı Enzimler ve Bunların bazı Özellikleri. Gıda, 21(6).
AMA Akın N. Peynir Yapımında Kullanılan Süt Pıhtılaştırıcı Enzimler ve Bunların bazı Özellikleri. GIDA. Aralık 1996;21(6).
Chicago Akın, Nihat. “Peynir Yapımında Kullanılan Süt Pıhtılaştırıcı Enzimler Ve Bunların Bazı Özellikleri”. Gıda 21, sy. 6 (Aralık 1996).
EndNote Akın N (01 Aralık 1996) Peynir Yapımında Kullanılan Süt Pıhtılaştırıcı Enzimler ve Bunların bazı Özellikleri. Gıda 21 6
IEEE N. . Akın, “Peynir Yapımında Kullanılan Süt Pıhtılaştırıcı Enzimler ve Bunların bazı Özellikleri”, GIDA, c. 21, sy. 6, 1996.
ISNAD Akın, Nihat. “Peynir Yapımında Kullanılan Süt Pıhtılaştırıcı Enzimler Ve Bunların Bazı Özellikleri”. Gıda 21/6 (Aralık 1996).
JAMA Akın N. Peynir Yapımında Kullanılan Süt Pıhtılaştırıcı Enzimler ve Bunların bazı Özellikleri. GIDA. 1996;21.
MLA Akın, Nihat. “Peynir Yapımında Kullanılan Süt Pıhtılaştırıcı Enzimler Ve Bunların Bazı Özellikleri”. Gıda, c. 21, sy. 6, 1996.
Vancouver Akın N. Peynir Yapımında Kullanılan Süt Pıhtılaştırıcı Enzimler ve Bunların bazı Özellikleri. GIDA. 1996;21(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/