BibTex RIS Kaynak Göster

The Growth, Isolation and Identification of Lactobacilli in Turkish Fermented Sausages (Sucuk) Ripened with Relatively High Temperatures (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 6, - , 01.12.1996

Öz

This study was undertaken to study of growth, isolation and identification of lactobacilli species in Turkish fermented sausages (Sucuk), ripened through with 3 weeks in relatively high temperature (25 oC±1). As isolated total of 80 species, L. sake as 64 (80%), L.plantarum as 12 (15%), and L. curvatus as 4 (5%) was determined.

Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon ve İdentifikasyonu

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 6, - , 01.12.1996

Öz

Bu çalışma yüksek sıcaklık derecesinde (25 oC±1) 3 haftalık periyot boyunca olgunlaştırılan Türk fermente sucuklarında, laktobasil türlerinin seyir, izolasyon ve identifikasyonu amacıyla yapıldı. İzole edilen toplam 80 laktobasil suşundan 64’ü (%80), L.sake, 12’si (%15) L. plantarum ve 4’ü (%5) L. curvatus olarak identifiye edildi.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Haydar Özdemir Bu kişi benim

T. Haluk Çelik Bu kişi benim

İrfan Erol Bu kişi benim

U. Tansel Sireli Bu kişi benim

Belgin Sırıken Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Özdemir, H. ., Çelik, T. H. ., Erol, İ. ., Sireli, U. T. ., vd. (1996). Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon ve İdentifikasyonu. Gıda, 21(6).
AMA Özdemir H, Çelik TH, Erol İ, Sireli UT, Sırıken B. Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon ve İdentifikasyonu. GIDA. Aralık 1996;21(6).
Chicago Özdemir, Haydar, T. Haluk Çelik, İrfan Erol, U. Tansel Sireli, ve Belgin Sırıken. “Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon Ve İdentifikasyonu”. Gıda 21, sy. 6 (Aralık 1996).
EndNote Özdemir H, Çelik TH, Erol İ, Sireli UT, Sırıken B (01 Aralık 1996) Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon ve İdentifikasyonu. Gıda 21 6
IEEE H. . Özdemir, T. H. . Çelik, İ. . Erol, U. T. . Sireli, ve B. . Sırıken, “Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon ve İdentifikasyonu”, GIDA, c. 21, sy. 6, 1996.
ISNAD Özdemir, Haydar vd. “Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon Ve İdentifikasyonu”. Gıda 21/6 (Aralık 1996).
JAMA Özdemir H, Çelik TH, Erol İ, Sireli UT, Sırıken B. Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon ve İdentifikasyonu. GIDA. 1996;21.
MLA Özdemir, Haydar vd. “Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon Ve İdentifikasyonu”. Gıda, c. 21, sy. 6, 1996.
Vancouver Özdemir H, Çelik TH, Erol İ, Sireli UT, Sırıken B. Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon ve İdentifikasyonu. GIDA. 1996;21(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/