In this article the area of use of electroplasmolyzators in food industry, factors effecting electroplasmolyses and the classification of electroplasmolyzators have been studies. Electroplasmolyzators can be classified as their gradient potential, frequency of electrical flow; way of substrate feeding, number of electric phase, continuity of electrical operations, parameters that can be controlled, movabilitiy of the electrode and the structure of the electroplasmolyzators (box type, waltz type, pipe type, package type, pin type, spiral type).
Bu makalede gıda sanayiindeki elektroplazmolizatörlerin kullanım alanları, elektroplazmolize etki eden faktörler ile elektroplazmolizatörlerin sınıflandırılması yapılmıştır. Elektroplazmolizatörler; gradiyent potansiyele, elektrik akımının frekansına, ürünün besleme durumuna, elektrik faz sayısına, elektrik işleminin devamlılığına, kontrol edilebilen parametrelere, elektrotların hareket edebilirliklerine ve cihazın yapısına göre sınıflandırılırlar. Bunlardan en yaygın olanı ise cihazın yapısına (kutulu, valsli, iğneli, borulu, helezonlu ve paketli) göre olanıdır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 1996 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 6 |