BibTex RIS Kaynak Göster

Definition, Technique and Areas of Use of Freeze Drying (in Turkish)

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.02.1978

Öz

  Dondurarak kurutma, genellikle bozulmaya karşı hassas ve çoğunlukla biyolojik orijinli sıvı veya fazla miktarda su ihtiva eden katı maddelerin uzun süre dış ve iç etmenlerden en az zarar görecek şekilde muhafaza edilmelerinde kullanılan bir tekniktir. Metodun uygulandığı maddeler olarak; serumlar, kan plazması ve türevleri, hormon, vitamin, enzim gibi fizyolojik açıdan aktif maddeler, çeşitli ilan ve kimyasal maddeler, bazı dokular, nükleer artıklar ve nihayet gıda maddeleri sayılabilir.   

Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği ve Kullanma Alanlara

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.02.1978

Öz

  Dondurarak kurutma, genellikle bozulmaya karşı hassas ve çoğunlukla biyolojik orijinli sıvı veya fazla miktarda su ihtiva eden katı maddelerin uzun süre dış ve iç etmenlerden en az zarar görecek şekilde muhafaza edilmelerinde kullanılan bir tekniktir. Metodun uygulandığı maddeler olarak; serumlar, kan plazması ve türevleri, hormon, vitamin, enzim gibi fizyolojik açıdan aktif maddeler, çeşitli ilan ve kimyasal maddeler, bazı dokular, nükleer artıklar ve nihayet gıda maddeleri sayılabilir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Osman Cabı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Cabı, O. . (1978). Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği ve Kullanma Alanlara. Gıda, 3(1).
AMA Cabı O. Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği ve Kullanma Alanlara. GIDA. Şubat 1978;3(1).
Chicago Cabı, Osman. “Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği Ve Kullanma Alanlara”. Gıda 3, sy. 1 (Şubat 1978).
EndNote Cabı O (01 Şubat 1978) Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği ve Kullanma Alanlara. Gıda 3 1
IEEE O. . Cabı, “Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği ve Kullanma Alanlara”, GIDA, c. 3, sy. 1, 1978.
ISNAD Cabı, Osman. “Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği Ve Kullanma Alanlara”. Gıda 3/1 (Şubat 1978).
JAMA Cabı O. Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği ve Kullanma Alanlara. GIDA. 1978;3.
MLA Cabı, Osman. “Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği Ve Kullanma Alanlara”. Gıda, c. 3, sy. 1, 1978.
Vancouver Cabı O. Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği ve Kullanma Alanlara. GIDA. 1978;3(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/