Dondurarak kurutma, genellikle bozulmaya karşı hassas ve çoğunlukla biyolojik orijinli sıvı veya fazla miktarda su ihtiva eden katı maddelerin uzun süre dış ve iç etmenlerden en az zarar görecek şekilde muhafaza edilmelerinde kullanılan bir tekniktir. Metodun uygulandığı maddeler olarak; serumlar, kan plazması ve türevleri, hormon, vitamin, enzim gibi fizyolojik açıdan aktif maddeler, çeşitli ilan ve kimyasal maddeler, bazı dokular, nükleer artıklar ve nihayet gıda maddeleri sayılabilir.
Dondurarak kurutma, genellikle bozulmaya karşı hassas ve çoğunlukla biyolojik orijinli sıvı veya fazla miktarda su ihtiva eden katı maddelerin uzun süre dış ve iç etmenlerden en az zarar görecek şekilde muhafaza edilmelerinde kullanılan bir tekniktir. Metodun uygulandığı maddeler olarak; serumlar, kan plazması ve türevleri, hormon, vitamin, enzim gibi fizyolojik açıdan aktif maddeler, çeşitli ilan ve kimyasal maddeler, bazı dokular, nükleer artıklar ve nihayet gıda maddeleri sayılabilir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Şubat 1978 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 1 |