BibTex RIS Kaynak Göster

Acquisition Natural Coloring Agent Antician (in Turkish)

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.02.1978

Öz

Şarap veya üzüm suyu endüstrisinde ele geçen küspelerdeki üzüm kabuklarından tabii kırmızı renklendirici eldesi. Son senelerde bilhassa sanayileşmiş ülkelerde gerek kanunlar, gerekse de tüketicilerin arzusu gıda maddelerine ilave edilen katkıların mümkün olduğu kadar düşük tutulması yolundadır. Bilhassa bazı suni pigmentlerin gıda maddelerine ilavesinin yasaklanması, sanayicileri bu yasaklanan pigmentleri meyve veya sebzelerden elde etme yoluna sürüklemiştir.   

Tabii Renklendirici Antosianların Eldesi

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.02.1978

Öz

Şarap veya üzüm suyu endüstrisinde ele geçen küspelerdeki üzüm kabuklarından tabii kırmızı renklendirici eldesi. Son senelerde bilhassa sanayileşmiş ülkelerde gerek kanunlar, gerekse de tüketicilerin arzusu gıda maddelerine ilave edilen katkıların mümkün olduğu kadar düşük tutulması yolundadır. Bilhassa bazı suni pigmentlerin gıda maddelerine ilavesinin yasaklanması, sanayicileri bu yasaklanan pigmentleri meyve veya sebzelerden elde etme yoluna sürüklemiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Murat Yasa Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yasa, M. . (1978). Tabii Renklendirici Antosianların Eldesi. Gıda, 3(1).
AMA Yasa M. Tabii Renklendirici Antosianların Eldesi. GIDA. Şubat 1978;3(1).
Chicago Yasa, Murat. “Tabii Renklendirici Antosianların Eldesi”. Gıda 3, sy. 1 (Şubat 1978).
EndNote Yasa M (01 Şubat 1978) Tabii Renklendirici Antosianların Eldesi. Gıda 3 1
IEEE M. . Yasa, “Tabii Renklendirici Antosianların Eldesi”, GIDA, c. 3, sy. 1, 1978.
ISNAD Yasa, Murat. “Tabii Renklendirici Antosianların Eldesi”. Gıda 3/1 (Şubat 1978).
JAMA Yasa M. Tabii Renklendirici Antosianların Eldesi. GIDA. 1978;3.
MLA Yasa, Murat. “Tabii Renklendirici Antosianların Eldesi”. Gıda, c. 3, sy. 1, 1978.
Vancouver Yasa M. Tabii Renklendirici Antosianların Eldesi. GIDA. 1978;3(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/