BibTex RIS Kaynak Göster

Surke'nin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri

Yıl 2007, Cilt: 32 Sayı: 3, - , 01.06.2007

Öz

Bu çalışma, Hatay ilinde tüketilen ve halk arasında Surke peyniri olarak kabul edilen süt ürününün bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özeliklerini ortaya koymak ve Surke' yi tanıtmak amacıyla yapılmıştır. On örnek üzerinde yapılan analizlerde Surke peynirinde ortalama mikrobiyolojik analiz sonuçları sırasıyla toplam aerob mezofil bakteri; 6.5x108 kob/g, laktobasiller 4.4x107kob/g, laktokoklar 2.8x102 kob/g, mikrokok ve stafilokoklar 2.5x102 kob/g, enterobakteriler 3.5x102 kob/g, koliform grubu bakteriler <2.0x102kob/g, ve maya/küf ise 2.7x105 kob/g düzeyinde izole edilmiştir. Kimyasal analiz bulgularına göre ortalama; peynirlerde kuru madde miktarı % 52.8, yağ % 11.0, tuz % 8.1 ve asitlik laktik asit (LA) cinsinden % 2.1 olarak saptanmıştır.

Surke'nin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri

Yıl 2007, Cilt: 32 Sayı: 3, - , 01.06.2007

Öz

Bu çalışma, Hatay ilinde tüketilen ve halk arasında Surke peyniri olarak kabul edilen süt ürününün bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özeliklerini ortaya koymak ve Surke' yi tanıtmak amacıyla yapılmıştır. On örnek üzerinde yapılan analizlerde Surke peynirinde ortalama mikrobiyolojik analiz sonuçları sırasıyla toplam aerob mezofil bakteri; 6.5x108 kob/g, laktobasiller 4.4x107kob/g, laktokoklar 2.8x102 kob/g, mikrokok ve stafilokoklar 2.5x102 kob/g, enterobakteriler 3.5x102 kob/g, koliform grubu bakteriler <2.0x102kob/g, ve maya/küf ise 2.7x105 kob/g düzeyinde izole edilmiştir. Kimyasal analiz bulgularına göre ortalama; peynirlerde kuru madde miktarı % 52.8, yağ % 11.0, tuz % 8.1 ve asitlik laktik asit (LA) cinsinden % 2.1 olarak saptanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ufuk Kamber Bu kişi benim

U. Tansel Şireli Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2007
Yayımlandığı Sayı Yıl 2007 Cilt: 32 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Kamber, U. ., & Şireli, U. T. . (2007). Surke’nin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri. Gıda, 32(3).
AMA Kamber U, Şireli UT. Surke’nin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri. GIDA. Haziran 2007;32(3).
Chicago Kamber, Ufuk, ve U. Tansel Şireli. “Surke’nin Bazı Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri”. Gıda 32, sy. 3 (Haziran 2007).
EndNote Kamber U, Şireli UT (01 Haziran 2007) Surke’nin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri. Gıda 32 3
IEEE U. . Kamber ve U. T. . Şireli, “Surke’nin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri”, GIDA, c. 32, sy. 3, 2007.
ISNAD Kamber, Ufuk - Şireli, U. Tansel. “Surke’nin Bazı Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri”. Gıda 32/3 (Haziran 2007).
JAMA Kamber U, Şireli UT. Surke’nin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri. GIDA. 2007;32.
MLA Kamber, Ufuk ve U. Tansel Şireli. “Surke’nin Bazı Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri”. Gıda, c. 32, sy. 3, 2007.
Vancouver Kamber U, Şireli UT. Surke’nin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri. GIDA. 2007;32(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/