BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on White Cheese Production from Ultrafiltrated Milk (in Turkish)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 1, - , 01.02.1987

Öz

Geleneksel beyaz peynir teknolojisinde ultrafiltrasyon tekniği (UF), sütün %60, %70, %80 hacim redüksiyonu ile kullanılmış ve bu peynirlerin nitelikleri saptanmıştır. UF yönteminin kullanılması ile peynire geçen sütteki besin maddeleri daha fazla olmuştur. Konsantrasyon oranının yükselmesine paralel olarak bu geçiş artmıştır. Bu da doğal olarak randımanı olumlu yönde etkilemektedir. %70 hacim redüksiyonla sütteki yağ oranının 3.23 kez artırılmasıyla üretilen peynirler gerek üretimde çalışma kolaylığında, gerekse duyusal niteliklerde daha olumlu sonuçlar vermiştir.   

Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 1, - , 01.02.1987

Öz

Geleneksel beyaz peynir teknolojisinde ultrafiltrasyon tekniği (UF), sütün %60, %70, %80 hacim redüksiyonu ile kullanılmış ve bu peynirlerin nitelikleri saptanmıştır. UF yönteminin kullanılması ile peynire geçen sütteki besin maddeleri daha fazla olmuştur. Konsantrasyon oranının yükselmesine paralel olarak bu geçiş artmıştır. Bu da doğal olarak randımanı olumlu yönde etkilemektedir. %70 hacim redüksiyonla sütteki yağ oranının 3.23 kez artırılmasıyla üretilen peynirler gerek üretimde çalışma kolaylığında, gerekse duyusal niteliklerde daha olumlu sonuçlar vermiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Atilla Yetişmeyen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yetişmeyen, A. . (1987). Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması. Gıda, 12(1).
AMA Yetişmeyen A. Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması. GIDA. Şubat 1987;12(1).
Chicago Yetişmeyen, Atilla. “Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması”. Gıda 12, sy. 1 (Şubat 1987).
EndNote Yetişmeyen A (01 Şubat 1987) Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması. Gıda 12 1
IEEE A. . Yetişmeyen, “Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması”, GIDA, c. 12, sy. 1, 1987.
ISNAD Yetişmeyen, Atilla. “Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması”. Gıda 12/1 (Şubat 1987).
JAMA Yetişmeyen A. Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması. GIDA. 1987;12.
MLA Yetişmeyen, Atilla. “Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması”. Gıda, c. 12, sy. 1, 1987.
Vancouver Yetişmeyen A. Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması. GIDA. 1987;12(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/