BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Production of Recombinant Yoghurt (Turkish with English Abstract)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 1, - , 01.02.1987

Öz

4 groups of set type yoghurt (A1, A2, B1, B2) were made from recombined milks in different total solids and fat contents resulting from the recombining skim and whole milk powder with water. In yoghurts and chemical, physical, and organoleptic properties were determined. The contents of total solids and fat in yoghurts ware varied between 13.0-15.0% and 2.0-4.0% respectively. However, from the tests of consistence and organoleptic point of view yoghurts (B2) made from recombined milks containing 13% total solids and 2.0 fat were found to be better.   

Rekombine Yoğurt Yapımı Üzerine bir Araştırma

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 1, - , 01.02.1987

Öz

Yağlı ve yağsız süttozu kullanılmak suretiyle farklı kurumadde ve yağ içeriklerinde hazırlanan rekombine sütlerden, yerli tipte 4 gurup yoğurt (A1, A2, B1, B2) yapılmıştır. Yoğurtlar kimyasal ve fiziksel analizlere tabi tutulmuşlar, ayrıca duyusal testlerle değerlendirilmeye alınmışlardır. Yoğurtlarda kurumaddede içeriği %13-15 yağ içeriği %2.0-4.0 arasında değişmiştir. Ancak sıkılık ve duyusal testler açısından %13 toplam kurumadde ve %2.0 yağ içerikli rekombine sütlerden yapılan yoğurtların (B2) daha iyi sonuç verdiği gözlenmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İlhan Koçhisarlı Bu kişi benim

Erkan Ergül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Koçhisarlı, İ. ., & Ergül, E. . (1987). Rekombine Yoğurt Yapımı Üzerine bir Araştırma. Gıda, 12(1).
AMA Koçhisarlı İ, Ergül E. Rekombine Yoğurt Yapımı Üzerine bir Araştırma. GIDA. Şubat 1987;12(1).
Chicago Koçhisarlı, İlhan, ve Erkan Ergül. “Rekombine Yoğurt Yapımı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 12, sy. 1 (Şubat 1987).
EndNote Koçhisarlı İ, Ergül E (01 Şubat 1987) Rekombine Yoğurt Yapımı Üzerine bir Araştırma. Gıda 12 1
IEEE İ. . Koçhisarlı ve E. . Ergül, “Rekombine Yoğurt Yapımı Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 12, sy. 1, 1987.
ISNAD Koçhisarlı, İlhan - Ergül, Erkan. “Rekombine Yoğurt Yapımı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 12/1 (Şubat 1987).
JAMA Koçhisarlı İ, Ergül E. Rekombine Yoğurt Yapımı Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1987;12.
MLA Koçhisarlı, İlhan ve Erkan Ergül. “Rekombine Yoğurt Yapımı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 12, sy. 1, 1987.
Vancouver Koçhisarlı İ, Ergül E. Rekombine Yoğurt Yapımı Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1987;12(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/