BibTex RIS Kaynak Göster

Dietary Habits (in Turkish)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 1, - , 01.02.1987

Öz

Dünyadaki toplumlardan her birinin kültür deyimiyle belirlenen kendine has davranış, gelenek, inanç kalıpları vardır. Toplumun yaşama şeklini gösteren bu kalıplar kalıtımsal değil doğumla birlikte ailenin ve çevrenin davranışları, öğretileri ile oluşur ve kuşaktan kuşağa geçerek toplumda yerleşirler. Her toplumun kendine özgü beslenme alışkanlıkları, örf ve adetleri, olanakları, uygulamaları, beslenme kültürü bulunmaktadır. Çeşitli sosyo ekonomik, kültürel ve eğitimsel etkilerin yönlendirdiği yiyecek alışkanlıkları; yaşamın ilk dönemlerinde kazanılır, kültürün bir parçası ve önemli bir ögesidir. Margareth Mcad (1949)’in tanımına göre bu alışkanlıklar sosyal ve kültürel etkilere bir tepki, bir karşılık olarak birey ve toplumların çevrelerinde bulunan yiyeceklerden belirli miktarlarda seçme, tüketme ve yararlanma şekli olgusudur.   

Yiyecek Alışkanlıkları

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 1, - , 01.02.1987

Öz

Dünyadaki toplumlardan her birinin kültür deyimiyle belirlenen kendine has davranış, gelenek, inanç kalıpları vardır. Toplumun yaşama şeklini gösteren bu kalıplar kalıtımsal değil doğumla birlikte ailenin ve çevrenin davranışları, öğretileri ile oluşur ve kuşaktan kuşağa geçerek toplumda yerleşirler. Her toplumun kendine özgü beslenme alışkanlıkları, örf ve adetleri, olanakları, uygulamaları, beslenme kültürü bulunmaktadır. Çeşitli sosyo ekonomik, kültürel ve eğitimsel etkilerin yönlendirdiği yiyecek alışkanlıkları; yaşamın ilk dönemlerinde kazanılır, kültürün bir parçası ve önemli bir ögesidir. Margareth Mcad (1949)’in tanımına göre bu alışkanlıklar sosyal ve kültürel etkilere bir tepki, bir karşılık olarak birey ve toplumların çevrelerinde bulunan yiyeceklerden belirli miktarlarda seçme, tüketme ve yararlanma şekli olgusudur.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mine Mangır Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Mangır, M. . (1987). Yiyecek Alışkanlıkları. Gıda, 12(1).
AMA Mangır M. Yiyecek Alışkanlıkları. GIDA. Şubat 1987;12(1).
Chicago Mangır, Mine. “Yiyecek Alışkanlıkları”. Gıda 12, sy. 1 (Şubat 1987).
EndNote Mangır M (01 Şubat 1987) Yiyecek Alışkanlıkları. Gıda 12 1
IEEE M. . Mangır, “Yiyecek Alışkanlıkları”, GIDA, c. 12, sy. 1, 1987.
ISNAD Mangır, Mine. “Yiyecek Alışkanlıkları”. Gıda 12/1 (Şubat 1987).
JAMA Mangır M. Yiyecek Alışkanlıkları. GIDA. 1987;12.
MLA Mangır, Mine. “Yiyecek Alışkanlıkları”. Gıda, c. 12, sy. 1, 1987.
Vancouver Mangır M. Yiyecek Alışkanlıkları. GIDA. 1987;12(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/