Bir fermantasyon ürünü olan bira, birbirine yakından bağlı olan bir seri teknolojik işlemler sonunda elde olunan serinletici bir içkidir. Bu teknolojik işlemlerden en önemlileri olarak malt yapılmasını, kaynatma bölümünde şıranın elde olunmasını ve elde olunan şıranın fermantasyonu sayabiliriz. İyi ve her yönüyle kusursuz bir bira üretimi için bu safhaların her biri özel bir dikkat ve bilgiyi gerektirir. En ufak bir ihmal sonunda bunlardan birinde ortaya çıkacak olan bir hata, bir sonraki safhada kısmen giderilebilirse de tamamen ortadan kaldırılamaz ve son üründe az veya çok kendini gösterir.
Bir fermantasyon ürünü olan bira, birbirine yakından bağlı olan bir seri teknolojik işlemler sonunda elde olunan serinletici bir içkidir. Bu teknolojik işlemlerden en önemlileri olarak malt yapılmasını, kaynatma bölümünde şıranın elde olunmasını ve elde olunan şıranın fermantasyonu sayabiliriz. İyi ve her yönüyle kusursuz bir bira üretimi için bu safhaların her biri özel bir dikkat ve bilgiyi gerektirir. En ufak bir ihmal sonunda bunlardan birinde ortaya çıkacak olan bir hata, bir sonraki safhada kısmen giderilebilirse de tamamen ortadan kaldırılamaz ve son üründe az veya çok kendini gösterir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 1978 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 2 |