BibTex RIS Kaynak Göster

Wastes of Dairy Factories and Their Microflora (in Turkish)

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 01.04.1978

Öz

Süt ve mamulleri insan beslenmesi için çok elverişli birer gıda maddesidir. Bünyelerinde bulunan protein, yağ, laktoz, mineral maddelerin çokluğu nedeniyle toplum beslenmesinde olduğu kadar, mikroorganizmaların gelişmeleri ve yaşamları için de son derece elverişli bir ortam ve besin kaynağıdırlar. Ancak bu özellikleri nedeniyle bulundurabildikleri mikroorganizmaların faaliyeti sonucunda çabuk bozulabilirler. Bu durumda ise, süt toplum sağlığı için bir tehlike kaynağı olarak karşımıza çıkar. İşte bunu önlemek amacıyla da süt, mamullerine işlenmektedir.

Süt Fabrikası Artıkları ve Mikroflorası

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 01.04.1978

Öz

Süt ve mamulleri insan beslenmesi için çok elverişli birer gıda maddesidir. Bünyelerinde bulunan protein, yağ, laktoz, mineral maddelerin çokluğu nedeniyle toplum beslenmesinde olduğu kadar, mikroorganizmaların gelişmeleri ve yaşamları için de son derece elverişli bir ortam ve besin kaynağıdırlar. Ancak bu özellikleri nedeniyle bulundurabildikleri mikroorganizmaların faaliyeti sonucunda çabuk bozulabilirler. Bu durumda ise, süt toplum sağlığı için bir tehlike kaynağı olarak karşımıza çıkar. İşte bunu önlemek amacıyla da süt, mamullerine işlenmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şeminur Topal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Topal, Ş. . (1978). Süt Fabrikası Artıkları ve Mikroflorası. Gıda, 3(2).
AMA Topal Ş. Süt Fabrikası Artıkları ve Mikroflorası. GIDA. Nisan 1978;3(2).
Chicago Topal, Şeminur. “Süt Fabrikası Artıkları Ve Mikroflorası”. Gıda 3, sy. 2 (Nisan 1978).
EndNote Topal Ş (01 Nisan 1978) Süt Fabrikası Artıkları ve Mikroflorası. Gıda 3 2
IEEE Ş. . Topal, “Süt Fabrikası Artıkları ve Mikroflorası”, GIDA, c. 3, sy. 2, 1978.
ISNAD Topal, Şeminur. “Süt Fabrikası Artıkları Ve Mikroflorası”. Gıda 3/2 (Nisan 1978).
JAMA Topal Ş. Süt Fabrikası Artıkları ve Mikroflorası. GIDA. 1978;3.
MLA Topal, Şeminur. “Süt Fabrikası Artıkları Ve Mikroflorası”. Gıda, c. 3, sy. 2, 1978.
Vancouver Topal Ş. Süt Fabrikası Artıkları ve Mikroflorası. GIDA. 1978;3(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/