BibTex RIS Kaynak Göster

Rapid Protein Detection in Raw Materials (in Turkish)

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 01.04.1978

Öz

Besin ve yem maddelerinin protein tayininde, Kjeldahl metodu bütün dünyaca kabul edilen bir metod olagelmiştir. Kjeldahl metodunun kullanımındaki başarısının ana etkeni, neticelerdeki doğruluk, tekrarlanabilirliği ve standart bir metod olarak kabul edilmesidir. Klasik Kjeldahl metodunun numune başına yüksek maliyeti, kapasite azlığı, zaman kaybı ve yer ihtiyacı gibi, dezavantajları “Kjeldahl’ın yeniden doğuşu” –Kjeltec System’in geliştirilmesiyle bertaraf edilmiştir. Yeni sistem kullanıştaki kolaylığı, üstün tekrarlanabilirliği beraberinde getirmiş ve klasik Kjeldahl’ın yönteminin dezavantajlarını ortadan kaldırmıştır. Bununla beraber, hububat sınıflandırılması (= klasifikasyon) ve hergün büyük miktarlarda süt testleri gibi bazı uygulamalar için, çabuk netice veren metodlara duyulan ihtiyaç, yeni metodların bulunmasını zorunlu kılmış ve hızlandırmıştır.  

Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 01.04.1978

Öz

Besin ve yem maddelerinin protein tayininde, Kjeldahl metodu bütün dünyaca kabul edilen bir metod olagelmiştir. Kjeldahl metodunun kullanımındaki başarısının ana etkeni, neticelerdeki doğruluk, tekrarlanabilirliği ve standart bir metod olarak kabul edilmesidir. Klasik Kjeldahl metodunun numune başına yüksek maliyeti, kapasite azlığı, zaman kaybı ve yer ihtiyacı gibi, dezavantajları “Kjeldahl’ın yeniden doğuşu” –Kjeltec System’in geliştirilmesiyle bertaraf edilmiştir. Yeni sistem kullanıştaki kolaylığı, üstün tekrarlanabilirliği beraberinde getirmiş ve klasik Kjeldahl’ın yönteminin dezavantajlarını ortadan kaldırmıştır. Bununla beraber, hububat sınıflandırılması (= klasifikasyon) ve hergün büyük miktarlarda süt testleri gibi bazı uygulamalar için, çabuk netice veren metodlara duyulan ihtiyaç, yeni metodların bulunmasını zorunlu kılmış ve hızlandırmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Murat Balkan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Balkan, M. . (1978). Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini. Gıda, 3(2).
AMA Balkan M. Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini. GIDA. Nisan 1978;3(2).
Chicago Balkan, Murat. “Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini”. Gıda 3, sy. 2 (Nisan 1978).
EndNote Balkan M (01 Nisan 1978) Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini. Gıda 3 2
IEEE M. . Balkan, “Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini”, GIDA, c. 3, sy. 2, 1978.
ISNAD Balkan, Murat. “Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini”. Gıda 3/2 (Nisan 1978).
JAMA Balkan M. Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini. GIDA. 1978;3.
MLA Balkan, Murat. “Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini”. Gıda, c. 3, sy. 2, 1978.
Vancouver Balkan M. Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini. GIDA. 1978;3(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/