BibTex RIS Kaynak Göster

General Reactions, Effects and Conditions of Different Additives Used for Quality Improvements in Meat Products Industry (in Turkish)

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 01.04.1978

Öz

  Günümüzde gıda sanayii ürünlerine bir çok maksatla çeşitli katkı maddeleri katılmaktadır. Bunlar genellikle ürünlerin pazarlama müddetini uzatmak, görünüş ve tadını düzeltmek, besleyici değerini arttırmak için katılırlar. Bu katkı maddelerinin kullanılması, gıda sanayii gelişmiş ülkelerde Devlet tarafından sıkı bir şekilde kontrol edilmekte ve bir kısmına ise izin verilmemektedir. Katkı maddelerinin doğal olanlarının çok az bir kısmı kısıtlamalarla bağımlıdır. Doğal olmayanlara ise, insan için zararsız oldukları anlaşıldıktan sonra izin verilmektedir. Bu izinler için uzun süreli ve pahalı araştırmalara gereksinme duyulmaktadır. Buna rağmen bir çok sentetik veya gıdada doğal olarak bulunmayan katkı maddeleri hakkındaki kararlar kesin olmayıp değişebilmektedir. Şimdiye dek zararsız bilinenler listelerden çıkartılırken bazıları ise yeniden listelere eklenmektedir.  

Et Ürünleri Sanayiinde Ürün Kalitesini Yükseltmek İçin Kullanılan Çeşitli Katkı Maddelerinin Genel Reaksiyonları, Etkileri ve Durumları

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 01.04.1978

Öz

  Günümüzde gıda sanayii ürünlerine bir çok maksatla çeşitli katkı maddeleri katılmaktadır. Bunlar genellikle ürünlerin pazarlama müddetini uzatmak, görünüş ve tadını düzeltmek, besleyici değerini arttırmak için katılırlar. Bu katkı maddelerinin kullanılması, gıda sanayii gelişmiş ülkelerde Devlet tarafından sıkı bir şekilde kontrol edilmekte ve bir kısmına ise izin verilmemektedir. Katkı maddelerinin doğal olanlarının çok az bir kısmı kısıtlamalarla bağımlıdır. Doğal olmayanlara ise, insan için zararsız oldukları anlaşıldıktan sonra izin verilmektedir. Bu izinler için uzun süreli ve pahalı araştırmalara gereksinme duyulmaktadır. Buna rağmen bir çok sentetik veya gıdada doğal olarak bulunmayan katkı maddeleri hakkındaki kararlar kesin olmayıp değişebilmektedir. Şimdiye dek zararsız bilinenler listelerden çıkartılırken bazıları ise yeniden listelere eklenmektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Haluk Turgut Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Turgut, H. . (1978). Et Ürünleri Sanayiinde Ürün Kalitesini Yükseltmek İçin Kullanılan Çeşitli Katkı Maddelerinin Genel Reaksiyonları, Etkileri ve Durumları. Gıda, 3(2).
AMA Turgut H. Et Ürünleri Sanayiinde Ürün Kalitesini Yükseltmek İçin Kullanılan Çeşitli Katkı Maddelerinin Genel Reaksiyonları, Etkileri ve Durumları. GIDA. Nisan 1978;3(2).
Chicago Turgut, Haluk. “Et Ürünleri Sanayiinde Ürün Kalitesini Yükseltmek İçin Kullanılan Çeşitli Katkı Maddelerinin Genel Reaksiyonları, Etkileri Ve Durumları”. Gıda 3, sy. 2 (Nisan 1978).
EndNote Turgut H (01 Nisan 1978) Et Ürünleri Sanayiinde Ürün Kalitesini Yükseltmek İçin Kullanılan Çeşitli Katkı Maddelerinin Genel Reaksiyonları, Etkileri ve Durumları. Gıda 3 2
IEEE H. . Turgut, “Et Ürünleri Sanayiinde Ürün Kalitesini Yükseltmek İçin Kullanılan Çeşitli Katkı Maddelerinin Genel Reaksiyonları, Etkileri ve Durumları”, GIDA, c. 3, sy. 2, 1978.
ISNAD Turgut, Haluk. “Et Ürünleri Sanayiinde Ürün Kalitesini Yükseltmek İçin Kullanılan Çeşitli Katkı Maddelerinin Genel Reaksiyonları, Etkileri Ve Durumları”. Gıda 3/2 (Nisan 1978).
JAMA Turgut H. Et Ürünleri Sanayiinde Ürün Kalitesini Yükseltmek İçin Kullanılan Çeşitli Katkı Maddelerinin Genel Reaksiyonları, Etkileri ve Durumları. GIDA. 1978;3.
MLA Turgut, Haluk. “Et Ürünleri Sanayiinde Ürün Kalitesini Yükseltmek İçin Kullanılan Çeşitli Katkı Maddelerinin Genel Reaksiyonları, Etkileri Ve Durumları”. Gıda, c. 3, sy. 2, 1978.
Vancouver Turgut H. Et Ürünleri Sanayiinde Ürün Kalitesini Yükseltmek İçin Kullanılan Çeşitli Katkı Maddelerinin Genel Reaksiyonları, Etkileri ve Durumları. GIDA. 1978;3(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/