BibTex RIS Kaynak Göster

Comparison of the Effects of Two Wheat Cultivars on the Quality of High Fiber Bran-Cookies (in English)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 1, - , 01.02.1997

Öz

In this, study the performance of two wheat cultivars which are widely grown in Turkey (Bezostaya and Gerek) were investigated in terms of cookie quality, first when supplemented with their fine and coarse bran and also when formulated as whole wheat products. Fine and coarse bran supplemented Gerek samples had better cookie quality characteristics then Bezostaya samples. Similar results were also obtained from whole wheat formulated cookies. The results demonstrate that the effects of variety, bran type and bran addition levels must be considered when formulating high fiber cookies because of their obvious differences in terms of affecting cookie quality.

Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 1, - , 01.02.1997

Öz

Bu çalışmada Türkiye’de yaygın olarak yetiştirilen iki buğday çeşidinden (Bezostaya ve Gerek) elde edilen ince ve kalın kepekler ile, tam buğday unu formülasyonlarının bisküvi kalitesi üzerine etkileri incelenmiştir. Buna göre Gerek çeşidi hem ince ve kalın kepek içeren bisküvilerde, hem de tam buğday unu formülasyonlarında Bezostaya çeşidine göre daha olumlu sonuç vermiştir. Sonuçlar bisküvi kalitesi üzerinde farklı etkileri görülen, buğday çeşidi, kepek tipi ve kepek ilave oranlarının, yüksek lif içerikli bisküvilerin formülasyonunda göz önünde bulundurulması gerektiğini göstermiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Özen Özboy Bu kişi benim

Hamit Köksel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özboy, Ö. ., & Köksel, H. . (1997). Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce). Gıda, 22(1).
AMA Özboy Ö, Köksel H. Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce). GIDA. Şubat 1997;22(1).
Chicago Özboy, Özen, ve Hamit Köksel. “Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine Iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce)”. Gıda 22, sy. 1 (Şubat 1997).
EndNote Özboy Ö, Köksel H (01 Şubat 1997) Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce). Gıda 22 1
IEEE Ö. . Özboy ve H. . Köksel, “Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce)”, GIDA, c. 22, sy. 1, 1997.
ISNAD Özboy, Özen - Köksel, Hamit. “Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine Iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce)”. Gıda 22/1 (Şubat 1997).
JAMA Özboy Ö, Köksel H. Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce). GIDA. 1997;22.
MLA Özboy, Özen ve Hamit Köksel. “Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine Iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce)”. Gıda, c. 22, sy. 1, 1997.
Vancouver Özboy Ö, Köksel H. Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce). GIDA. 1997;22(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/