BibTex RIS Kaynak Göster

The Amount of Organic Acid in Fermented Dairy Products Produced From Cow, Ewe and Goat’s Milk (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 1, - , 01.02.1997

Öz

A HPLC technique was used for the quantitative analysis of organic acids in acidophilus milk and yoghurt made from cow, ewe, goat’s milks. In addition these acidophilus milk, yoghurt were concentrated by using UF technique and traditional methods. After fermentation of milks, the amount of orotic citric, pyruvic, lactic and hippuric acids in milks, acidophilus milk, yoghurt and their concentrated products produced from cow, ewe and goat’s milks was decrease in almost all samples. But the amount of lactic and acetic acids was increase significantly. There were no significant difference between normal acidophilus milk, yoghurt and concentrated acidophilus milk, yoghurt samples.

İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinden Üretilen Fermente Süt Ürünlerinin Organik Asit Miktarları

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 1, - , 01.02.1997

Öz

İnek, koyun, keçi sütlerinden asidofiluslu fermente süt ve yoğurt örnekleri hazırlanmıştır. Ayrıca bunlardan UF tekniği ve geleneksel metotlar kullanılarak konsantre asidofiluslu fermente süt ve konsantre yoğurt örneklerinde hazırlanmıştır. Bu örneklerde organik asit (orotik, pürivik, sitrik, laktik, asetik ve hipürik asit) miktarları HPLC analiz tekniği kullanılarak belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, fermentasyondan sonra orotik, pürivik, sitrik ve hipürik asit miktarlarında azalma gözlenirken laktik, asetik asit miktarlarında artışlar olmuştur. Ürünün konsantrasyonu ile organik asit miktarında önemli bir değişiklik olmamıştır. Permeatın içerdiği organik asitlerin miktarı örneklerin içerdiği miktarlara benzer bulunmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nihat Akın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Akın, N. . (1997). İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinden Üretilen Fermente Süt Ürünlerinin Organik Asit Miktarları. Gıda, 22(1).
AMA Akın N. İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinden Üretilen Fermente Süt Ürünlerinin Organik Asit Miktarları. GIDA. Şubat 1997;22(1).
Chicago Akın, Nihat. “İnek, Koyun Ve Keçi Sütlerinden Üretilen Fermente Süt Ürünlerinin Organik Asit Miktarları”. Gıda 22, sy. 1 (Şubat 1997).
EndNote Akın N (01 Şubat 1997) İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinden Üretilen Fermente Süt Ürünlerinin Organik Asit Miktarları. Gıda 22 1
IEEE N. . Akın, “İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinden Üretilen Fermente Süt Ürünlerinin Organik Asit Miktarları”, GIDA, c. 22, sy. 1, 1997.
ISNAD Akın, Nihat. “İnek, Koyun Ve Keçi Sütlerinden Üretilen Fermente Süt Ürünlerinin Organik Asit Miktarları”. Gıda 22/1 (Şubat 1997).
JAMA Akın N. İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinden Üretilen Fermente Süt Ürünlerinin Organik Asit Miktarları. GIDA. 1997;22.
MLA Akın, Nihat. “İnek, Koyun Ve Keçi Sütlerinden Üretilen Fermente Süt Ürünlerinin Organik Asit Miktarları”. Gıda, c. 22, sy. 1, 1997.
Vancouver Akın N. İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinden Üretilen Fermente Süt Ürünlerinin Organik Asit Miktarları. GIDA. 1997;22(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/