BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Production of Orange Juice Sacs and Storage (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 1, - , 01.02.1997

Öz

Hamlin and Valencia varieties of oranges were used as material. The skin of the segment was separated by used of enzyme treatment and NaOH and HCl solutions. The sacs obtained were preserved by pasteurization. Removal of the skin of segments by alkali and acid solutions was found to be more effective. Changes in sac characteristics were changed depending on the filling liquid. Better preservation was provided by use of sugar syrup of 13%.  

Portakal Keseciği Üretimi ve Depolanması Üzerine bir Araştırma

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 1, - , 01.02.1997

Öz

Çalışmada Hamlin ve Valencia portakal çeşitleri kullanılmıştır. Portakal dilim zarının soyulmasında NaOH, HCl ve enzim çözeltileri kullanılmıştır. Elde edilen kesecikler pastörize edilerek saklanmıştır.      Yapılan değerlendirmeler sonucunda dilim zarının NaOH ve HCl çözeltisi kullanılarak soyulması daha uygun bulunmuştur. Dolgu sıvısı olarak meyve suyu kullanımı uygun bulunmazken, yüzde 13’lük şurup daha iyi sonuç vermiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İbrahim Hayoğlu Bu kişi benim

Hasan Fenercioğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Hayoğlu, İ. ., & Fenercioğlu, H. . (1997). Portakal Keseciği Üretimi ve Depolanması Üzerine bir Araştırma. Gıda, 22(1).
AMA Hayoğlu İ, Fenercioğlu H. Portakal Keseciği Üretimi ve Depolanması Üzerine bir Araştırma. GIDA. Şubat 1997;22(1).
Chicago Hayoğlu, İbrahim, ve Hasan Fenercioğlu. “Portakal Keseciği Üretimi Ve Depolanması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 22, sy. 1 (Şubat 1997).
EndNote Hayoğlu İ, Fenercioğlu H (01 Şubat 1997) Portakal Keseciği Üretimi ve Depolanması Üzerine bir Araştırma. Gıda 22 1
IEEE İ. . Hayoğlu ve H. . Fenercioğlu, “Portakal Keseciği Üretimi ve Depolanması Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 22, sy. 1, 1997.
ISNAD Hayoğlu, İbrahim - Fenercioğlu, Hasan. “Portakal Keseciği Üretimi Ve Depolanması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 22/1 (Şubat 1997).
JAMA Hayoğlu İ, Fenercioğlu H. Portakal Keseciği Üretimi ve Depolanması Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1997;22.
MLA Hayoğlu, İbrahim ve Hasan Fenercioğlu. “Portakal Keseciği Üretimi Ve Depolanması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 22, sy. 1, 1997.
Vancouver Hayoğlu İ, Fenercioğlu H. Portakal Keseciği Üretimi ve Depolanması Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1997;22(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/