BibTex RIS Kaynak Göster

A Research to Predict the Cookie Quality of Bread Wheat (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 1, - , 01.02.1997

Öz

In this research, the prediction tests were investigated to predict the cookie quality. The varieties commonly grown in the Middle Anatolia and some breeding lines were used. The significantly negative correlations were found between alkaline water retention capacity (AWRC) and cookie width, cookie spread, cookie top score. However, the significant positive correlation was found between AWRC and cookie thickness. Although the correlations between PSI and cookie quality were similar to AWRC test, the former were lower. Statistical analyses showed that kernel protein and flour protein content are less reliable than AWRC and PSI tests to predict the cookie quality.  

Ekmeklik Buğdayların Bisküvilik Kalitesinin Tahmini Testler ile Belirlenmesi Üzerine Araştırma

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 1, - , 01.02.1997

Öz

Bu araştırmada bisküvi kalitesini tahmin edici test metotları üzerinde çalışılmıştır. Araştırmada Orta Anadolu’da yaygın olarak üretilen değişik tane sertliğine sahip ekmeklik buğday çeşitleri ile bazı ekmeklik buğday ıslah hatları kullanılmıştır.            Alkali su tutma kapasitesi (AWRC=alkaline water rentention capacity) analizi ile bisküvi çapı (Ç), bisküvi yayılma oranı (Ç/K) ve bisküvinin üst görünüşü (ÜG) arasında önemli negatif ilişki saptanmıştır. AWRC ile bisküvi kalınlığı (K) arasında ise pozitif ilişki bulunmuştur. Un partikül iriliği (PSI= Particule size index) ile bisküvi pişirme test sonuçları arasında AWRC testine benzer yönde fakat daha düşük korelasyon değerleri saptanmıştır. Taze ve un proteininin, bisküvi kalitesinin tahmin etmede AWRC ve PSI testlerine göre daha az güvenilir olduğu saptanmıştır.    

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ali Nazmi Ozan Bu kişi benim

Erşan Karababa Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ozan, A. N. ., & Karababa, E. . (1997). Ekmeklik Buğdayların Bisküvilik Kalitesinin Tahmini Testler ile Belirlenmesi Üzerine Araştırma. Gıda, 22(1).
AMA Ozan AN, Karababa E. Ekmeklik Buğdayların Bisküvilik Kalitesinin Tahmini Testler ile Belirlenmesi Üzerine Araştırma. GIDA. Şubat 1997;22(1).
Chicago Ozan, Ali Nazmi, ve Erşan Karababa. “Ekmeklik Buğdayların Bisküvilik Kalitesinin Tahmini Testler Ile Belirlenmesi Üzerine Araştırma”. Gıda 22, sy. 1 (Şubat 1997).
EndNote Ozan AN, Karababa E (01 Şubat 1997) Ekmeklik Buğdayların Bisküvilik Kalitesinin Tahmini Testler ile Belirlenmesi Üzerine Araştırma. Gıda 22 1
IEEE A. N. . Ozan ve E. . Karababa, “Ekmeklik Buğdayların Bisküvilik Kalitesinin Tahmini Testler ile Belirlenmesi Üzerine Araştırma”, GIDA, c. 22, sy. 1, 1997.
ISNAD Ozan, Ali Nazmi - Karababa, Erşan. “Ekmeklik Buğdayların Bisküvilik Kalitesinin Tahmini Testler Ile Belirlenmesi Üzerine Araştırma”. Gıda 22/1 (Şubat 1997).
JAMA Ozan AN, Karababa E. Ekmeklik Buğdayların Bisküvilik Kalitesinin Tahmini Testler ile Belirlenmesi Üzerine Araştırma. GIDA. 1997;22.
MLA Ozan, Ali Nazmi ve Erşan Karababa. “Ekmeklik Buğdayların Bisküvilik Kalitesinin Tahmini Testler Ile Belirlenmesi Üzerine Araştırma”. Gıda, c. 22, sy. 1, 1997.
Vancouver Ozan AN, Karababa E. Ekmeklik Buğdayların Bisküvilik Kalitesinin Tahmini Testler ile Belirlenmesi Üzerine Araştırma. GIDA. 1997;22(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/