BibTex RIS Kaynak Göster

Research on the Changes of Bacteria and Yeast Flora and Effects of Spoilage on Tomato Paste Production Stage (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 1, - , 01.02.1997

Öz

This study was carried out with the aim of clarifying the microbiological decays which constitutes a great problem and leads to economical losses in tomato paste, and determining which microorganisms were the agents of these decays and in what concentration they existed at which stage o production. With this purpose, samples were taken from two different companies, comprising all the stages of paste production and both microbiological, chemical, physical analyses and bacteria, yeast isolations were carried out with these samples. According to the results obtained at the end of analyses the bacteria encountered during paste production were determined to be the representatives of the genera Bacillus, Lactobacillus, Listeria, Corynebacterium, Kurthia ve Streptococcus and the yeasts to be the representatives of the genera Aureobasidium, Candida, Endomycopsis, Hansenula, Kloeckera, Saccharomyces, Torulopsis ve Trichrosporon. The stages at which these microorganisms were maximum in number were determined to be the crude material, after washing, palper outlet and after the first evaporation (1. effect). Moreover, in the samples taken at 14 different times in two production seasons of the 6 different stages of paste production, dry matter, brix pH, acidity, salt and reduced sugar analyses were conducted and the changes were observed.  

Salça Üretim Aşamalarına Göre Bakteri ve Maya Florasındaki Değişim ve Bozulmadaki Etkileri Üzerinde Araştırmalar

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 1, - , 01.02.1997

Öz

Bu çalışma salça üretim sanayiinde büyük bir sorun oluşturan ve bu nedenle ekonomik kayıplara yol açan mikrobiyolojik bozulmalara ışık tutması, bu bozulmaların etkileri olan mikroorganizmaların hangileri olduğu ve üretimin hangi aşamasında ne yoğunlukta bulunduklarının belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Bunun için iki farklı firmadan, salça üretiminin tüm aşamalarını kapsayacak şekilde örnekler alınarak hem mikrobiyolojik, kimyasal ve fiziksel analizler, hem de bakteri ve maya izolasyonları yapılmıştır. Analizler sonucu elde edilen bulgulara göre salça üretimi sırasında rastlanılan bakterilerin Bacillus, Lactobacillus, Listeria, Corynebacterium, Kurthia ve Streptococcus cinslerinin; mayaların ise Aureobasidium, Candida, Endomycopsis, Hansenula, Kloeckera, Saccharomyces, Torulopsis ve Trichrosporon cinslerinin temsilcileri oldukları belirlenmiştir. Bu mikroorganizmaların salça üretimi sırasında sayıca en fazla bulundukları aşamaların ise hammadde, yıkama sonrası, palper çıkışı ve 1. evaporasyon sonrası (1. efekt) olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca salça üretiminin 6 değişik aşamasından 2 üretim sezonunda 14 farklı zamanda alınan örneklerde kuru madde, briks, pH, asit tuz ve invert şeker analizleri yapılmış ve değişimleri izlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Vildan Uylaşer Bu kişi benim

Fikri Başoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Uylaşer, V. ., & Başoğlu, F. . (1997). Salça Üretim Aşamalarına Göre Bakteri ve Maya Florasındaki Değişim ve Bozulmadaki Etkileri Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 22(1).
AMA Uylaşer V, Başoğlu F. Salça Üretim Aşamalarına Göre Bakteri ve Maya Florasındaki Değişim ve Bozulmadaki Etkileri Üzerinde Araştırmalar. GIDA. Şubat 1997;22(1).
Chicago Uylaşer, Vildan, ve Fikri Başoğlu. “Salça Üretim Aşamalarına Göre Bakteri Ve Maya Florasındaki Değişim Ve Bozulmadaki Etkileri Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 22, sy. 1 (Şubat 1997).
EndNote Uylaşer V, Başoğlu F (01 Şubat 1997) Salça Üretim Aşamalarına Göre Bakteri ve Maya Florasındaki Değişim ve Bozulmadaki Etkileri Üzerinde Araştırmalar. Gıda 22 1
IEEE V. . Uylaşer ve F. . Başoğlu, “Salça Üretim Aşamalarına Göre Bakteri ve Maya Florasındaki Değişim ve Bozulmadaki Etkileri Üzerinde Araştırmalar”, GIDA, c. 22, sy. 1, 1997.
ISNAD Uylaşer, Vildan - Başoğlu, Fikri. “Salça Üretim Aşamalarına Göre Bakteri Ve Maya Florasındaki Değişim Ve Bozulmadaki Etkileri Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 22/1 (Şubat 1997).
JAMA Uylaşer V, Başoğlu F. Salça Üretim Aşamalarına Göre Bakteri ve Maya Florasındaki Değişim ve Bozulmadaki Etkileri Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1997;22.
MLA Uylaşer, Vildan ve Fikri Başoğlu. “Salça Üretim Aşamalarına Göre Bakteri Ve Maya Florasındaki Değişim Ve Bozulmadaki Etkileri Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, c. 22, sy. 1, 1997.
Vancouver Uylaşer V, Başoğlu F. Salça Üretim Aşamalarına Göre Bakteri ve Maya Florasındaki Değişim ve Bozulmadaki Etkileri Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1997;22(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/