BibTex RIS Kaynak Göster

An Investigation on Obtaining Extract from the Hops Grown in Our Country (in Turkish)

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 3, - , 01.06.1978

Öz

Bu araştırmada Ülkemizin Bilecik ilinde üretilen şerbetçiotlarından ekstrakt elde etme olanaklarının araştırılması amacı ile 2 adet Brewers Gold ve 2 adet Late Cluster çeşidi şerbetçiotu örneği alınarak laboratuvar ölçüsünde ekstrakta işlenmiş, toplam reçine, alfa asidi ve sıcak su ekstraktı miktarları tayin edilmiş, toplam ekstrakt verimleri araştırılmıştır. Araştırmaya alınan örneklerden 1 ve 2 numaralı Brewers Gold çeşitleri sırasıyla %39.41 ve %40.35; 3 ve 4 numaralı Late Cluster çeşitleri ise %39.18 ve %38.35 toplam ekstrakt verimi göstermişlerdir. Elde olunan ekstraktlardaki toplam reçine miktarları 2, 2, 3 ve 4 numaralı örneklerde sırasıyla %59.40, $58.61, %57.63 ve %58.28; alfa asidi miktarları %21.44, %21.61, %20.34 ve %20.30; sıcak su ekstraktı miktarları %40.60, %41.39, %42.37 ve %41.72 olarak saptanmıştır. Bu çalışmanın sonuçlarından Ülkemizde yetişen şerbetçiotlarından takriben %40 toplam ekstrakt verimi elde olunabileceği anlaşılmıştır.  

Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine bir Araştırma

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 3, - , 01.06.1978

Öz

Bu araştırmada Ülkemizin Bilecik ilinde üretilen şerbetçiotlarından ekstrakt elde etme olanaklarının araştırılması amacı ile 2 adet Brewers Gold ve 2 adet Late Cluster çeşidi şerbetçiotu örneği alınarak laboratuvar ölçüsünde ekstrakta işlenmiş, toplam reçine, alfa asidi ve sıcak su ekstraktı miktarları tayin edilmiş, toplam ekstrakt verimleri araştırılmıştır. Araştırmaya alınan örneklerden 1 ve 2 numaralı Brewers Gold çeşitleri sırasıyla %39.41 ve %40.35; 3 ve 4 numaralı Late Cluster çeşitleri ise %39.18 ve %38.35 toplam ekstrakt verimi göstermişlerdir. Elde olunan ekstraktlardaki toplam reçine miktarları 2, 2, 3 ve 4 numaralı örneklerde sırasıyla %59.40, $58.61, %57.63 ve %58.28; alfa asidi miktarları %21.44, %21.61, %20.34 ve %20.30; sıcak su ekstraktı miktarları %40.60, %41.39, %42.37 ve %41.72 olarak saptanmıştır. Bu çalışmanın sonuçlarından Ülkemizde yetişen şerbetçiotlarından takriben %40 toplam ekstrakt verimi elde olunabileceği anlaşılmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Oğuz Kılıç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Kılıç, O. . (1978). Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine bir Araştırma. Gıda, 3(3).
AMA Kılıç O. Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine bir Araştırma. GIDA. Haziran 1978;3(3).
Chicago Kılıç, Oğuz. “Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ Ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 3, sy. 3 (Haziran 1978).
EndNote Kılıç O (01 Haziran 1978) Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine bir Araştırma. Gıda 3 3
IEEE O. . Kılıç, “Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 3, sy. 3, 1978.
ISNAD Kılıç, Oğuz. “Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ Ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 3/3 (Haziran 1978).
JAMA Kılıç O. Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1978;3.
MLA Kılıç, Oğuz. “Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ Ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 3, sy. 3, 1978.
Vancouver Kılıç O. Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1978;3(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/