BibTex RIS Kaynak Göster

Ascorbic Acid Used as Color Stabilizer in Meat (in Turkish)

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 3, - , 01.06.1978

Öz

Taze işlenmiş etlerin tipik kırmızı rengi; Myoglobin, Hemoglobin ve bunların bileşiklerinden meydana gelir. Taze etlerde ferrous pigmentinin kaynağı Myoglobin’dir. Bu, yeni parçalanan et yüzeyine erguvan kırmızı renkte bir görünüş verir ve atmosfer oksijenine maruz kalmasıyla et, ferrous pigmentinin parlak kırmızı rengini alır ki buna Oksimyoglobin denir.

Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 3, - , 01.06.1978

Öz

Taze işlenmiş etlerin tipik kırmızı rengi; Myoglobin, Hemoglobin ve bunların bileşiklerinden meydana gelir. Taze etlerde ferrous pigmentinin kaynağı Myoglobin’dir. Bu, yeni parçalanan et yüzeyine erguvan kırmızı renkte bir görünüş verir ve atmosfer oksijenine maruz kalmasıyla et, ferrous pigmentinin parlak kırmızı rengini alır ki buna Oksimyoglobin denir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

M. Ekin Şahin Bu kişi benim

A. Hamdi Ertaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Şahin, M. E. ., & Ertaş, A. H. . (1978). Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit. Gıda, 3(3).
AMA Şahin ME, Ertaş AH. Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit. GIDA. Haziran 1978;3(3).
Chicago Şahin, M. Ekin, ve A. Hamdi Ertaş. “Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit”. Gıda 3, sy. 3 (Haziran 1978).
EndNote Şahin ME, Ertaş AH (01 Haziran 1978) Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit. Gıda 3 3
IEEE M. E. . Şahin ve A. H. . Ertaş, “Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit”, GIDA, c. 3, sy. 3, 1978.
ISNAD Şahin, M. Ekin - Ertaş, A. Hamdi. “Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit”. Gıda 3/3 (Haziran 1978).
JAMA Şahin ME, Ertaş AH. Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit. GIDA. 1978;3.
MLA Şahin, M. Ekin ve A. Hamdi Ertaş. “Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit”. Gıda, c. 3, sy. 3, 1978.
Vancouver Şahin ME, Ertaş AH. Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit. GIDA. 1978;3(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/