BibTex RIS Kaynak Göster

Latest Applications in Tea Fermentation Technique and the Changes in Chemical Composition of Dried Tea During Storage (in Turkish)

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 3, - , 01.06.1978

Öz

Çay yapraklarının işlenmesinde en önemli saflardan biri fermantasyon (anzimsel oksidasyon) dur. Anzimsel oksidasyonun, elde olunan kuru çayın kalitesi üzerindeki payı çok büyüktür. Bu safhada meydana gelen değişmeleri daha iyi açıklayabilmek için çay yaprağının bileşimine kısaca değineceğiz. Çay yaprağı, yaklaşık olarak %77 su ve %23 kurumadde’den oluşmaktadır.  

Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 3, - , 01.06.1978

Öz

Çay yapraklarının işlenmesinde en önemli saflardan biri fermantasyon (anzimsel oksidasyon) dur. Anzimsel oksidasyonun, elde olunan kuru çayın kalitesi üzerindeki payı çok büyüktür. Bu safhada meydana gelen değişmeleri daha iyi açıklayabilmek için çay yaprağının bileşimine kısaca değineceğiz. Çay yaprağı, yaklaşık olarak %77 su ve %23 kurumadde’den oluşmaktadır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ömer Lütfi Gürses Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Gürses, Ö. L. . (1978). Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler. Gıda, 3(3).
AMA Gürses ÖL. Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler. GIDA. Haziran 1978;3(3).
Chicago Gürses, Ömer Lütfi. “Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar Ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler”. Gıda 3, sy. 3 (Haziran 1978).
EndNote Gürses ÖL (01 Haziran 1978) Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler. Gıda 3 3
IEEE Ö. L. . Gürses, “Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler”, GIDA, c. 3, sy. 3, 1978.
ISNAD Gürses, Ömer Lütfi. “Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar Ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler”. Gıda 3/3 (Haziran 1978).
JAMA Gürses ÖL. Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler. GIDA. 1978;3.
MLA Gürses, Ömer Lütfi. “Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar Ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler”. Gıda, c. 3, sy. 3, 1978.
Vancouver Gürses ÖL. Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler. GIDA. 1978;3(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/