BibTex RIS Kaynak Göster

Detainment of Deterioration Period by Covering the Peach Surface with Hydrophobic Emulsion (in Turkish)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 2, - , 01.04.1987

Öz

Bu çalışmada yüzeyleri üç farklı bileşimdeki hidrofob emülsiyonla kaplanan şeftaliler oda şartlarında muhafaza edilmişlerdir. Kaplanmış şeftali örnekleriyle kaplanmamış referans örneklerde muhafaza sırasında meydana gelen ağırlık kaybı, titre edilebilir asitlik, askorbik asit, suda çözünebilen kuru madde miktarı, pH ve duyusal özelliklerindeki (görünüş, renk, doku, tad-aroma) değişmeler periyodik olarak saptanmıştır. Balmumu-koko yağı emülsiyonu ile kaplı şeftalilerdeki ağırlık kaybı ile kimyasal yapıdaki bozulma hızlarının, kaplanmamış referans örneklere göre daha az olduğu saptanmıştır. Kaplanmamış örneklerin duyusal kaliteleri 10 gün sonunda kabul edilemez duruma gelirken, balmumu-koko yağı emülsiyonuyla kaplı örneklerde bu sürenin 14 gün olduğu gözlenmiştir. Bu kaplamanın su buharı ve oksijen transferini azaltarak, şeftalinin solunum hızını düşürdüğü, böylece bozulma süresini geciktirdiği anlaşılmıştır.   

Şeftali Yüzeyinin Hidrofob Emülsiyonla Kaplanması Suretiyle Bozulma Süresinin Geciktirilmesi

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 2, - , 01.04.1987

Öz

Bu çalışmada yüzeyleri üç farklı bileşimdeki hidrofob emülsiyonla kaplanan şeftaliler oda şartlarında muhafaza edilmişlerdir. Kaplanmış şeftali örnekleriyle kaplanmamış referans örneklerde muhafaza sırasında meydana gelen ağırlık kaybı, titre edilebilir asitlik, askorbik asit, suda çözünebilen kuru madde miktarı, pH ve duyusal özelliklerindeki (görünüş, renk, doku, tad-aroma) değişmeler periyodik olarak saptanmıştır. Balmumu-koko yağı emülsiyonu ile kaplı şeftalilerdeki ağırlık kaybı ile kimyasal yapıdaki bozulma hızlarının, kaplanmamış referans örneklere göre daha az olduğu saptanmıştır. Kaplanmamış örneklerin duyusal kaliteleri 10 gün sonunda kabul edilemez duruma gelirken, balmumu-koko yağı emülsiyonuyla kaplı örneklerde bu sürenin 14 gün olduğu gözlenmiştir. Bu kaplamanın su buharı ve oksijen transferini azaltarak, şeftalinin solunum hızını düşürdüğü, böylece bozulma süresini geciktirdiği anlaşılmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

H. Yıldırım Erbil Bu kişi benim

Nezih Müftügil Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Erbil, H. Y. ., & Müftügil, N. . (1987). Şeftali Yüzeyinin Hidrofob Emülsiyonla Kaplanması Suretiyle Bozulma Süresinin Geciktirilmesi. Gıda, 12(2).
AMA Erbil HY, Müftügil N. Şeftali Yüzeyinin Hidrofob Emülsiyonla Kaplanması Suretiyle Bozulma Süresinin Geciktirilmesi. GIDA. Nisan 1987;12(2).
Chicago Erbil, H. Yıldırım, ve Nezih Müftügil. “Şeftali Yüzeyinin Hidrofob Emülsiyonla Kaplanması Suretiyle Bozulma Süresinin Geciktirilmesi”. Gıda 12, sy. 2 (Nisan 1987).
EndNote Erbil HY, Müftügil N (01 Nisan 1987) Şeftali Yüzeyinin Hidrofob Emülsiyonla Kaplanması Suretiyle Bozulma Süresinin Geciktirilmesi. Gıda 12 2
IEEE H. Y. . Erbil ve N. . Müftügil, “Şeftali Yüzeyinin Hidrofob Emülsiyonla Kaplanması Suretiyle Bozulma Süresinin Geciktirilmesi”, GIDA, c. 12, sy. 2, 1987.
ISNAD Erbil, H. Yıldırım - Müftügil, Nezih. “Şeftali Yüzeyinin Hidrofob Emülsiyonla Kaplanması Suretiyle Bozulma Süresinin Geciktirilmesi”. Gıda 12/2 (Nisan 1987).
JAMA Erbil HY, Müftügil N. Şeftali Yüzeyinin Hidrofob Emülsiyonla Kaplanması Suretiyle Bozulma Süresinin Geciktirilmesi. GIDA. 1987;12.
MLA Erbil, H. Yıldırım ve Nezih Müftügil. “Şeftali Yüzeyinin Hidrofob Emülsiyonla Kaplanması Suretiyle Bozulma Süresinin Geciktirilmesi”. Gıda, c. 12, sy. 2, 1987.
Vancouver Erbil HY, Müftügil N. Şeftali Yüzeyinin Hidrofob Emülsiyonla Kaplanması Suretiyle Bozulma Süresinin Geciktirilmesi. GIDA. 1987;12(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/