BibTex RIS Kaynak Göster

Utilization of Industrial Wastes Through Microbiological Methods (in Turkish)

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 4, - , 01.08.1978

Öz

Artık maddeler gerek çevre kirlenmesine neden olmaları, gerekse dünya hammadde kaynaklarının sınırlı oluşu insanlığı, endüstri artıklarını çeşitli şekillerde değerlendirmeye yöneltmiştir. Besin açığının hergün hızla artışı izlendiğinde bu sorunun gelecekte insanlığın varlığını sürdürebilmek için aşması gereken en büyük engel olduğunu söylemek büyük bir önsözü gerektirmez. Bugün dahi gelişmekte olan ülkelerin çoğunda görülen büyük besin açıkları ancak uluslar arası yardım kuruluşlarının el uzatması ile şimdilik kısmen kapatılabilmektedir. Önümüzdeki 25 yıl içinde dünya nüfusunun iki misli olacağı ve o zamana kadar besin üretiminin yüzde yüz arttırılmasının güçlüğü düşünülürse artan nüfusun normal bir biçimde beslenebilmesi için bazı çarelere başvurmak gereklidir.   

Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 4, - , 01.08.1978

Öz

Artık maddeler gerek çevre kirlenmesine neden olmaları, gerekse dünya hammadde kaynaklarının sınırlı oluşu insanlığı, endüstri artıklarını çeşitli şekillerde değerlendirmeye yöneltmiştir. Besin açığının hergün hızla artışı izlendiğinde bu sorunun gelecekte insanlığın varlığını sürdürebilmek için aşması gereken en büyük engel olduğunu söylemek büyük bir önsözü gerektirmez. Bugün dahi gelişmekte olan ülkelerin çoğunda görülen büyük besin açıkları ancak uluslar arası yardım kuruluşlarının el uzatması ile şimdilik kısmen kapatılabilmektedir. Önümüzdeki 25 yıl içinde dünya nüfusunun iki misli olacağı ve o zamana kadar besin üretiminin yüzde yüz arttırılmasının güçlüğü düşünülürse artan nüfusun normal bir biçimde beslenebilmesi için bazı çarelere başvurmak gereklidir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Necla Aran Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Aran, N. . (1978). Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi. Gıda, 3(4).
AMA Aran N. Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi. GIDA. Ağustos 1978;3(4).
Chicago Aran, Necla. “Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi”. Gıda 3, sy. 4 (Ağustos 1978).
EndNote Aran N (01 Ağustos 1978) Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi. Gıda 3 4
IEEE N. . Aran, “Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi”, GIDA, c. 3, sy. 4, 1978.
ISNAD Aran, Necla. “Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi”. Gıda 3/4 (Ağustos 1978).
JAMA Aran N. Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi. GIDA. 1978;3.
MLA Aran, Necla. “Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi”. Gıda, c. 3, sy. 4, 1978.
Vancouver Aran N. Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi. GIDA. 1978;3(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/