BibTex RIS Kaynak Göster

Changes in the Quality Aspects of Drum Wheat Products (Semoline and Macoroni ) During Production (in Turkish)

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 4, - , 01.08.1978

Öz

İnsan organizmasının tüm gereksinmelerini karşılayabilecek özellikle tek besin, kuşkusuz ana sütüdür. Çeşitli bitkisel ve hayvansal ürünler ise, gereksinmenin teker teker ancak belirli bir kısmına cevap verebilir. Bu nedenle ergin insan, yaşamını sağlıklı şekilde sürdürmek ve gelişmek için bu ürünlerin hepsinden yeterli oranlarda faydalanmak zorundadır. Bu gerçek, bugün besin endüstrisi dediğimiz teknolojinin oluşmasını zorlayan ögedir. Şu halde besin endüstrisinin görevi insan bünyesine en elverişli ve yeterli karışımları üretmek ve bu operasyonlar sırasında içerdikleri besin değerini en yüksek düzeyde korumak ve ürünün tüketim süresinde dayanıklılığını sağlamaktır.

Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 4, - , 01.08.1978

Öz

İnsan organizmasının tüm gereksinmelerini karşılayabilecek özellikle tek besin, kuşkusuz ana sütüdür. Çeşitli bitkisel ve hayvansal ürünler ise, gereksinmenin teker teker ancak belirli bir kısmına cevap verebilir. Bu nedenle ergin insan, yaşamını sağlıklı şekilde sürdürmek ve gelişmek için bu ürünlerin hepsinden yeterli oranlarda faydalanmak zorundadır. Bu gerçek, bugün besin endüstrisi dediğimiz teknolojinin oluşmasını zorlayan ögedir. Şu halde besin endüstrisinin görevi insan bünyesine en elverişli ve yeterli karışımları üretmek ve bu operasyonlar sırasında içerdikleri besin değerini en yüksek düzeyde korumak ve ürünün tüketim süresinde dayanıklılığını sağlamaktır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Adil Aktoluğ Bu kişi benim

Miray Bekbölet Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Aktoluğ, A. ., & Bekbölet, M. . (1978). Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri. Gıda, 3(4).
AMA Aktoluğ A, Bekbölet M. Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri. GIDA. Ağustos 1978;3(4).
Chicago Aktoluğ, Adil, ve Miray Bekbölet. “Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik Ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri”. Gıda 3, sy. 4 (Ağustos 1978).
EndNote Aktoluğ A, Bekbölet M (01 Ağustos 1978) Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri. Gıda 3 4
IEEE A. . Aktoluğ ve M. . Bekbölet, “Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri”, GIDA, c. 3, sy. 4, 1978.
ISNAD Aktoluğ, Adil - Bekbölet, Miray. “Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik Ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri”. Gıda 3/4 (Ağustos 1978).
JAMA Aktoluğ A, Bekbölet M. Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri. GIDA. 1978;3.
MLA Aktoluğ, Adil ve Miray Bekbölet. “Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik Ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri”. Gıda, c. 3, sy. 4, 1978.
Vancouver Aktoluğ A, Bekbölet M. Durum Buğdayı Ürünlerinin (İrmik ve Makarna) Üretim Sırasında Uğradığı Kalite Değişiklikleri. GIDA. 1978;3(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/