BibTex RIS Kaynak Göster

Production of Brined Vine-Leaves Using Sultani Grape Variety (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 2, - , 01.04.1997

Öz

In the study Sultani vine-leaves were used for brined grape leaves production. Grape leaves naturally fermented in brines containing 5% NaCl and 0.25% lactic acid for both 8 weeks and 4 weeks. Closely paralleled results obtained in two experiments which have different fermentation periods. These results suggest that 4 weeks fermentation period was enough to obtain for desirable brined grape leaves production. In 1995 and 1996 pH, titrable acidity, salt and reducing sugar has changed between, 3.20-3.23-3.09-3.17-0.81-0.98% 0.80-0.93%; 3.78-3.68%, 3.89-3.64% and 0.49-0.43%, 0.34-0.26%, respectively  

Sultani Asma Yapraklarından Salamura Yaprak Üretimi

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 2, - , 01.04.1997

Öz

1995 ve 1996 yıllarında gerçekleştirilen bu çalışmada Sultani üzüm çeşidine ait asma yaprakları salamuraya işlenmiştir. Bu amaçla yapraklar %5 NaCl ve %0.25 laktik asit içeren salamurada 8 ve 4 hafta süreyle doğal fermentasyona bırakılmıştır. Fermentasyon süreleri farklı her iki yıla ait denemelerde benzer sonuçlar elde edilmiş, denemelerin gerçekleştirildiği koşullardaki 4 hafta süreli fermentasyonun yaprak salamurası üretiminde istenilen özelliklerin sağlanması için yeterli olduğu belirlenmiştir. Salamuralarda 1. yıl ve 2. yıl sırasıyla, ortalama olarak pH, 3.20-3.23-3.09-3.17, titrasyon asitliği %0.81-0.98, %0.80-93, tuz %3.78-3.68, 3.89-3.64 ve indirgen şeker %0.49-0.43, %34-0.26 arasında değişim göstermiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Erhan İç Bu kişi benim

Yüksel Denli Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA İç, E. ., & Denli, Y. . (1997). Sultani Asma Yapraklarından Salamura Yaprak Üretimi. Gıda, 22(2).
AMA İç E, Denli Y. Sultani Asma Yapraklarından Salamura Yaprak Üretimi. GIDA. Nisan 1997;22(2).
Chicago İç, Erhan, ve Yüksel Denli. “Sultani Asma Yapraklarından Salamura Yaprak Üretimi”. Gıda 22, sy. 2 (Nisan 1997).
EndNote İç E, Denli Y (01 Nisan 1997) Sultani Asma Yapraklarından Salamura Yaprak Üretimi. Gıda 22 2
IEEE E. . İç ve Y. . Denli, “Sultani Asma Yapraklarından Salamura Yaprak Üretimi”, GIDA, c. 22, sy. 2, 1997.
ISNAD İç, Erhan - Denli, Yüksel. “Sultani Asma Yapraklarından Salamura Yaprak Üretimi”. Gıda 22/2 (Nisan 1997).
JAMA İç E, Denli Y. Sultani Asma Yapraklarından Salamura Yaprak Üretimi. GIDA. 1997;22.
MLA İç, Erhan ve Yüksel Denli. “Sultani Asma Yapraklarından Salamura Yaprak Üretimi”. Gıda, c. 22, sy. 2, 1997.
Vancouver İç E, Denli Y. Sultani Asma Yapraklarından Salamura Yaprak Üretimi. GIDA. 1997;22(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/