BibTex RIS Kaynak Göster

The Composition of Powder Beverages Produced in Samsun (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 2, - , 01.04.1997

Öz

In this study, a total of 17 powder beverages were examined. For this purpose. 5 lemon, 4 orange, 5 apple and 3 strawberry powder samples were collected and analysed. The mean value of the investigate parameters for lemon, orange, apple and strawberry powder beverage samples were respectively determined as follow. Ascorbic acid 9.43, 42.72, 36.33, 21.56 mg/100 g; pH 2.33, 2.42, 2.58, 2.58; total acidity 3..35, 4.02, 2.73, 2.34%; formol number 0.8, 1.75, 1.2, 0; water 0.92, 1.09, 1.00, 0.88%; ash 0.70, 0.74, 0.59, 0.91%; invert sugar 1.21, 1.40, 1.64, 1.30%; sucrose 87.79, 87.71, 88.52, 88.57%. Also as a result of artificial color determination 16.1 mg/kg Tartarazin in a lemon powder beverage sample; respectively 112.29+64.3, 122.6+327.4, 95.76+138.85 mg/kg Sunset Yellow+Tartarazin in 3 orange powder beverage samples and respectively 162.21, 251.01, 261.10 mg/kg Ponceau 4 R in 3 strawberry powder beverage samples were found.  

Samsun’da Üretilen Meyve Tozlarının Bileşimi

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 2, - , 01.04.1997

Öz

Bu çalışmada 5 adet limon, 4 adet portakal, 5 adet elma ve 3 adet çilek olmak üzere toplam 17 adet meyve tozu örneğinin bileşimi incelenmiştir. Limon, portakal, elma ve çilek tozlarında incelenen niteliklere ait ortalama değerler sırasıyla şöyledir. Askorbik asit 9.43, 42.72, 36.33, 21.56 mg/100 g; pH 2.33, 2.42, 2.58, 2.58; toplam asitlik %3..35, 4.02, 2.73, 2.34; formol sayısı 0.8, 1.75, 1.2, 0; nem % 0.92, 1.09, 1.00, 0.88; kül %0.70, 0.74, 0.59, 0.91; invert şeker %1.21, 1.40, 1.64, 1.30; sakkaroz %87.71, 88.52, 88.57. Ayrıca yapay boya tayini sonucunda 1 limon tozu örneğinde 16.1 mg/kg Tartarazin: 3 portakal tozu örneğinde sırasıyla 112.29+64.3, 122.6+327.4, 95.76+138.85 mg/kg Sunset Yellow+Tartarazin; 3 çilek tozu örneğinde sırasıyla 162.21, 251.01, 261.10 mg/kg Ponceau 4R saptanmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

N. Şule Üstün Bu kişi benim

İ. Tosun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Üstün, N. Ş. ., & Tosun, İ. . (1997). Samsun’da Üretilen Meyve Tozlarının Bileşimi. Gıda, 22(2).
AMA Üstün NŞ, Tosun İ. Samsun’da Üretilen Meyve Tozlarının Bileşimi. GIDA. Nisan 1997;22(2).
Chicago Üstün, N. Şule, ve İ. Tosun. “Samsun’da Üretilen Meyve Tozlarının Bileşimi”. Gıda 22, sy. 2 (Nisan 1997).
EndNote Üstün NŞ, Tosun İ (01 Nisan 1997) Samsun’da Üretilen Meyve Tozlarının Bileşimi. Gıda 22 2
IEEE N. Ş. . Üstün ve İ. . Tosun, “Samsun’da Üretilen Meyve Tozlarının Bileşimi”, GIDA, c. 22, sy. 2, 1997.
ISNAD Üstün, N. Şule - Tosun, İ. “Samsun’da Üretilen Meyve Tozlarının Bileşimi”. Gıda 22/2 (Nisan 1997).
JAMA Üstün NŞ, Tosun İ. Samsun’da Üretilen Meyve Tozlarının Bileşimi. GIDA. 1997;22.
MLA Üstün, N. Şule ve İ. Tosun. “Samsun’da Üretilen Meyve Tozlarının Bileşimi”. Gıda, c. 22, sy. 2, 1997.
Vancouver Üstün NŞ, Tosun İ. Samsun’da Üretilen Meyve Tozlarının Bileşimi. GIDA. 1997;22(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/