BibTex RIS Kaynak Göster

The Story of Development of Fermentation Technology in Turkey (in Turkish)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 3, - , 01.06.1987

Öz

Bir bilim disiplininin gelişmesi, bir çok bilim adamı ve meslektaşların çabalarıyla oluşur. Fermantasyon Teknolojisinin gelişmesi de kuşkusuz böyle olmuştur. Bu oluşmada ilk temel taşı Halkalı Yüksek Ziraat Okulunda okutulan “Sanayi-i Ziraiyye”; yani ziraat sanatları derslerinde atılmıştır. 1891 de açılıp da 1928 yılında öğretim yaşamına son verilmiş bulunan “Halkalı Ziraat Mekteb-i lisi”, yani Halkalı Yüksek Ziraat Okulu, 32 yıllık öğretim ve eğitim süresinde bir çok değerli meslektaşlar yetiştirmiş, aynı zamanda bu meslektaşlardan bir kısmı da lise ve ortaokullarda biyoloji, kimya ve fizik öğretmeni olarak eğitim alanımızda büyük hizmetler görmüşlerdir. Bu yüksek okulda tarım bilgisi yanında biyoloji, kimya ve fizik derslerine de büyük ağırlık verilmiş bulunduğundan o zamanki lise ve ortaokullarda bu dersler için Halkalı mezunlarından büyük ölçüde yararlanılmıştır.   

Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 3, - , 01.06.1987

Öz

Bir bilim disiplininin gelişmesi, bir çok bilim adamı ve meslektaşların çabalarıyla oluşur. Fermantasyon Teknolojisinin gelişmesi de kuşkusuz böyle olmuştur. Bu oluşmada ilk temel taşı Halkalı Yüksek Ziraat Okulunda okutulan “Sanayi-i Ziraiyye”; yani ziraat sanatları derslerinde atılmıştır. 1891 de açılıp da 1928 yılında öğretim yaşamına son verilmiş bulunan “Halkalı Ziraat Mekteb-i lisi”, yani Halkalı Yüksek Ziraat Okulu, 32 yıllık öğretim ve eğitim süresinde bir çok değerli meslektaşlar yetiştirmiş, aynı zamanda bu meslektaşlardan bir kısmı da lise ve ortaokullarda biyoloji, kimya ve fizik öğretmeni olarak eğitim alanımızda büyük hizmetler görmüşlerdir. Bu yüksek okulda tarım bilgisi yanında biyoloji, kimya ve fizik derslerine de büyük ağırlık verilmiş bulunduğundan o zamanki lise ve ortaokullarda bu dersler için Halkalı mezunlarından büyük ölçüde yararlanılmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Arif Akman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Akman, A. . (1987). Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü. Gıda, 12(3).
AMA Akman A. Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü. GIDA. Haziran 1987;12(3).
Chicago Akman, Arif. “Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü”. Gıda 12, sy. 3 (Haziran 1987).
EndNote Akman A (01 Haziran 1987) Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü. Gıda 12 3
IEEE A. . Akman, “Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü”, GIDA, c. 12, sy. 3, 1987.
ISNAD Akman, Arif. “Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü”. Gıda 12/3 (Haziran 1987).
JAMA Akman A. Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü. GIDA. 1987;12.
MLA Akman, Arif. “Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü”. Gıda, c. 12, sy. 3, 1987.
Vancouver Akman A. Türkiye’de Fermantasyon Teknolojisinin Gelişim Öyküsü. GIDA. 1987;12(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/