BibTex RIS Kaynak Göster

Quality of Black Tea (in Turkish)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 3, - , 01.06.1987

Öz

Çay, dünyada sudan sonra tüketilen içeceklerin başında gelir. Bu içeceğin uyarıcı etkiye sahip olması ve insan tüketimine diğer uyarıcılardan (kakao, kahve, tütün, alkollü içkiler) daha elverişli olması önemini ortaya koymaktadır. Ülkemizde çay üretim ve tüketiminin hızla artması, ihraç imkanının mevcudiyetinden dolayı, kalite çay üretimine yönelme gereği ortaya çıkmaktadır Siyah çayın kalitesi onun daha çok insan zevklerini tatmin etme gücü ile alakalıdır. Dalından yeni koparılmış çay filizlerinden elde edilen ekstraktların içecek olarak hoşa giden özelliği yoktur. Ancak bu filizlerin belirli işlemlerden geçmesi ile içilebilir nitelikte çay ekstraktı elde edilir. Bu nedenden dolayıdır ki kaliteli çay üretiminde hammadde, teknoloji ve muhafaza arasındaki ilgiyi dikkatle takip etmek gerekmektedir.   

Siyah Çayda Kalite

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 3, - , 01.06.1987

Öz

Çay, dünyada sudan sonra tüketilen içeceklerin başında gelir. Bu içeceğin uyarıcı etkiye sahip olması ve insan tüketimine diğer uyarıcılardan (kakao, kahve, tütün, alkollü içkiler) daha elverişli olması önemini ortaya koymaktadır. Ülkemizde çay üretim ve tüketiminin hızla artması, ihraç imkanının mevcudiyetinden dolayı, kalite çay üretimine yönelme gereği ortaya çıkmaktadır Siyah çayın kalitesi onun daha çok insan zevklerini tatmin etme gücü ile alakalıdır. Dalından yeni koparılmış çay filizlerinden elde edilen ekstraktların içecek olarak hoşa giden özelliği yoktur. Ancak bu filizlerin belirli işlemlerden geçmesi ile içilebilir nitelikte çay ekstraktı elde edilir. Bu nedenden dolayıdır ki kaliteli çay üretiminde hammadde, teknoloji ve muhafaza arasındaki ilgiyi dikkatle takip etmek gerekmektedir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sebahattin Nas Bu kişi benim

Muharrem Öksüz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Nas, S. ., & Öksüz, M. . (1987). Siyah Çayda Kalite. Gıda, 12(3).
AMA Nas S, Öksüz M. Siyah Çayda Kalite. GIDA. Haziran 1987;12(3).
Chicago Nas, Sebahattin, ve Muharrem Öksüz. “Siyah Çayda Kalite”. Gıda 12, sy. 3 (Haziran 1987).
EndNote Nas S, Öksüz M (01 Haziran 1987) Siyah Çayda Kalite. Gıda 12 3
IEEE S. . Nas ve M. . Öksüz, “Siyah Çayda Kalite”, GIDA, c. 12, sy. 3, 1987.
ISNAD Nas, Sebahattin - Öksüz, Muharrem. “Siyah Çayda Kalite”. Gıda 12/3 (Haziran 1987).
JAMA Nas S, Öksüz M. Siyah Çayda Kalite. GIDA. 1987;12.
MLA Nas, Sebahattin ve Muharrem Öksüz. “Siyah Çayda Kalite”. Gıda, c. 12, sy. 3, 1987.
Vancouver Nas S, Öksüz M. Siyah Çayda Kalite. GIDA. 1987;12(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/